Man från Mariannelund döms till livstids fängelse

En man i 40-årsåldern, som är skriven i Mariannelund, har dömts till livstids fängelse för mord. Han döms också till utvisning från Sverige.

Under fredagen kom domen i det uppmärksammade fallet.

Under fredagen kom domen i det uppmärksammade fallet.

Foto: Julia Djerf

Mariannelund2021-10-01 12:19

Det var i våras som mannen dödade sin exfru vid resecentrum i Linköping. Enligt domen delade han ut drygt 40 knivhugg mot vitala delar av hennes kropp.

Mordet inträffade mitt på dagen inför flera vittnen och har fått stor uppmärksamhet i media. Vid rättegången i Linköpings tingsrätt hävdade den dömde mannen att han inte hade för avsikt att döda, och att han styrs av befallande röster i sitt huvud som tvingade honom att överfalla kvinnan.

Påståendet om rösterna ”framstår som en efterhandskonstruktion”, skriver tingsrätten i sin dom. Det finns heller ingenting i den rättspsykiatriska undersökningen av mannen som gett stöd åt påståendet om röster, enligt domstolen.

Vice chefsåklagaren Malin Axelsson säger så här om domen:

– Jag är mycket nöjd. Tingsrätten har delat min bedömning fullt ut. Vi har gjort vårt bästa, jag och utredarna, och systematiskt och metodiskt jobbat oss igenom fallet för att klargöra så mycket som möjligt. Jag är väldigt nöjd med arbetet som vi har gjort.

Den dömde mannen har möjlighet att överklaga till hovrätten. Advokat Pierre Frennesson säger att han inte hunnit diskutera saken färdigt med sin huvudman.

– Vi ska ha fortsatta samtal och ta ställning till om vi ska överklaga, och i så fall vilka delar av domen som vi ska klaga på.

Enligt Skatteverket bodde mannen i Mariannelund under en kortare tid i våras, innan mordet skedde.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!