Nya gymägarna: "Överlag har det gått kanonbra"

Hur är det egentligen att starta ett nytt gym i dessa tider? ”Vi är fantastiskt nöjda med det första året”, säger Rasmus Samuelsson.

Det är Olivia Wirensjö och Rasmus Samuelsson som ligger bakom det nya gymmet i Mariannelund.

Det är Olivia Wirensjö och Rasmus Samuelsson som ligger bakom det nya gymmet i Mariannelund.

Foto: Ivonne Svahn

Mariannelund2020-11-18 10:00

Det är han och Olivia Wirensjö som driver Samson´s Gym i Mariannelund. De öppnade dörrarna i mitten av februari. Bara några veckor senare slog coronaviruset till med full kraft.

– Utan pandemin kunde det ha gått ännu bättre. Det var en del kunder som försvann i mars, eller i alla fall tog en paus. Men överlag har det gått kanonbra. Det är 150 personer som har en tagg (nyckel) till gymmet och tränar hyfsat regelbundet, säger Rasmus Samuelsson.

Nu är vi återigen inne i ett känsligt läge av coronapandemin. Enligt de senaste restriktionerna uppmanas allmänheten att inte träna på gym.

– Vi följer utvecklingen. Tills vidare kommer vi ha öppet, precis som många andra. Men om exempelvis gymmen i Vimmerby skulle stänga...då tar vi nog samma beslut.

Gör ni några förändringar för att minska smittspridningen?

– Vi kommer öka renligheten. I övrigt blir det som vanligt. Det är sällan över åtta personer på gymmet samtidigt, så just den gränsen är inget större problem för oss. Vi har inga pass.

– Om vi märker att det blir för mycket folk framöver kanske vi kan använda oss av "klädnype-tekniken". Jag har sett att en del gym gör det. Då får besökarna ta en klädnypa när de börjar träna. Om alla är borta får man inte gå in.

Framöver finns det planer på att utveckla gymmet i Mariannelund.

– Ja, vi har en undervåning som vi vill använda. Då skulle vi kunna utöka sortimentet, bland annat inom konditionsträning. Där är vi lite klena idag, säger Rasmus Samuelsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!