Byggfirma satsar: "Har efterfrågats av kunderna"

Rydén och Petersson Byggtjänst utökar med en målare. För Conny Skoog betyder det att cirkeln är sluten, han började som målare i just Virserum 1980.

Conny Skoog började på måndagen som målare hos Christian Petersson och Simon Rydén. "Våra kunder efterfrågar och vill ha hela kedjan när de anlitar oss för byggjobb."

Conny Skoog började på måndagen som målare hos Christian Petersson och Simon Rydén. "Våra kunder efterfrågar och vill ha hela kedjan när de anlitar oss för byggjobb."

Foto: Charlotte Madestam

Virserum2021-03-02 08:00

– Den här satsningen har egentligen diskuterats i omgångar under en längre tid, säger Simon Rydén som tillsammans med Christian Petersson köpte upp Virserum Bygg & Handels byggdel 2017.

Satsningen började med fyra snickare, men det stora underlaget av kunder gjorde att man bara under första halvåret växte med två snickare, för att i dag vara dubbla styrkan. Företaget har dessutom alltid tagit in lärlingar, som man märkt är ett utmärkt sätt att rekrytera bra arbetskraft på.

Varför tar ni steget och utvecklar med en målare?

– Av flera anledningar. Dels vill vi bli kompletta, och vi har länge märkt att det finns ett underlag för det, säger Christian Petersson.

– Det finns bara en målare i hela Virserum, och våra kunder efterfrågar och vill ha hela kedjan när de anlitar oss för byggjobb.

Ser ni några särskilda utmaningar framåt?

– Nej, egentligen inte. Vi uppskattar att kunna växa, och vill göra det försiktigt. Vi ser ett generationsskifte i husen och att många köper fritidshus i området, där de nya ägarna vill renovera, säger Simon Rydén.

– Pandemin har heller inte påverkat oss, 80 procent av jobben är mot privatpersoner, så vi har inte drabbats av inställda jobb, tillägger Christian Petersson.

Conny Skoog började sin tjänst som målare på måndagen.

– Det ska bli roligt, jag ser fram emot att börja i firman, säger han. Det var förövrigt här allting började 1980, jag var med när vårdcentralen byggdes.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!