Elskåp började brinna på Oxgården

På torsdagsmorgonen utbröt en mindre brand på Oxgården i Vimmerby. Gäster och hotellpersonal hjälptes åt och kunde släcka.

Lino Lund, Jemma Lund och Amanda Johansson som bor på Oxgården tyckte att händelsen var läskig och blev oroliga när de såg all rök.

Lino Lund, Jemma Lund och Amanda Johansson som bor på Oxgården tyckte att händelsen var läskig och blev oroliga när de såg all rök.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2021-07-22 09:03

Samtidigt som flera gäster satt ute och åt frukost började det ryka från ett elskåp innanför en stängd dörr i hörnet av Oxgårdens innegård. Räddningstjänsten var på plats och såg till att branden släcktes. Räddningschefen Ola Ståhlgren berättar att styrkorna stannade kvar en stund i väntan på elektriker.

– Branden är nedsläckt och vi har mest kontrollerat att det inte har gått vidare, säger han.

Syskonen Jemma och Lino Lund bor på Oxgården och de satt och åt frukost ihop med sin kusin Amanda Johansson och föräldrarna när de kände att det började lukta rök. 

– Sen såg vi att det rök därifrån, säger Jemma Lund och pekar mot hörnet med elskåpet, och fortsätter:

– Min pappa gick och kollade vad som hänt och om någon var där inne. När han öppnade dörren kom det ut jättemycket rök. 

undefined
Räddningstjänsten i Vimmerby stannade kvar efter att branden släckts och använde sig av värmekamera för att kontrollera att den inte spridit sig.

Barnen berättar också att deras föräldrar hjälptes åt med att försöka släcka branden med hjälp av blöta handdukar.

 – Sen kom någon från receptionen med brandsläckare och sen kom brandkåren också, säger Jemma Lund.

Annika Johansson var en av föräldrarna som hjälpte till. Hennes familj bor precis intill rummet där det brann och hon är glad att det gick bra eftersom hon menar att det lätt hade kunnat bli värre.

– Det var ingen stor eldhärd men om detta hade hänt när ingen var här eller på natten då hade det kunnat gå riktigt illa, säger hon.

undefined
Det är oklart hur och varför det började brinna, men räddningschefen Ola Ståhlgren säger att det troligtvis beror på en kortslutning

Vad som orsakat branden är oklart, men enligt Ola Ståhlgren beror det troligtvis på någon kortslutning. 

Det brann i ett elskåp på Oxgården på torsdagsförmiddagen.
Det brann i ett elskåp på Oxgården på torsdagsförmiddagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om