Efter möte – chefens nya besked om polisstationen

Lokalpolisområdeschef Anders Pleijel backar från att stänga polisstationen i Hultsfred helt. Efter ett möte med kommunen är beslutet att hålla öppet en dag i veckan.

Planen var att stänga polisstationen helt för allmänheten. Efter ett möte, som bland andra Lars Rosander och Anders Pleijel deltog i, ska öppettiderna minskas från fyra till en dag i veckan.

Planen var att stänga polisstationen helt för allmänheten. Efter ett möte, som bland andra Lars Rosander och Anders Pleijel deltog i, ska öppettiderna minskas från fyra till en dag i veckan.

Foto: Olof Carlson/Charlotte Madestam/arkiv

Hultsfred2021-05-05 06:00

Inledningsvis var tanken att stänga polisstationen för allmänheten, att poliserna enbart ska utgå där ifrån och att passtationen flyttas till annan ort, mot bakgrund av att underlaget inte räcker för att fylla produktionskraven.

– Kommunen bjöd in till möte i syfte att få en aktuell lägesbild. Jag tycker vi fick förståelse för att det är viktigt att ha polisstationen kvar, även om vi önskat få ha även passmaskinen kvar, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Nu är Pleijels besked att stationen kommer ha öppet en dag i veckan för att kunna ha någon form av medborgerlig service, som att lämna ut pass, hantera hittegods eller göra en anmälan.

– Den dagen kan man träffa en utredare som skickas från Vimmerby och det kommer finns tjänstgörande patruller ute. Jag tycker det är mer värt att ha poliser ute som kan ingripa, än att ha polis som sitter på stationen och väntar på besök. Antalet poliser kommer utökas, med hur många vet jag dock inte än, säger han.

Den kritik som varit har inte fått dig att tänka om och behålla stationen som i dag?

– Nej, jag är inte mottaglig för kritik, utan måste tänka på verksamheten i det stora hela.

Vad har du för kommentar till att Brottsofferjouren anser att det är en demokratisk rättighet att kunna möta en person på en polisstation?

– Då får man åka till Vimmerby, där öppettiderna kommer utökas. Polisen är dessutom på frammarsch vad det gäller det digitala, det kommer gynna medborgarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!