Fick söka vård efter våldsamma bråket

Tre minderåriga killar misstänks för grov misshandel efter ett våldsamt bråk i centrala Hultsfred under sena lördagskvällen.

Tre unga män misstänks för grov misshandel efter ett bråk i centrala Hultsfred på lördagskvällen.

Tre unga män misstänks för grov misshandel efter ett bråk i centrala Hultsfred på lördagskvällen.

Foto: Anders Wiklund/TT

Hultsfred2020-11-30 14:31

Vid 22.45 på lördagskvällen fick polisen larm om ett bråk på Oskarsgatan i centrala Hultsfred och patrullen kom till platsen några minuter senare och kunde då identifiera de inblandade.

– Det började med att två kompisar kom gående på Oskarsgatan, berättar Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn. Plötsligt var det ett fordon som blinkade på dem. De tog det som att de skulle gå dit.

Det gjorde de, berättar Hultman vidare, och av någon anledning blev det som man säger "tjafsigt".

En stund senare på kvällen möttes de tre igen. Den här gången var en av dem utrustad med ett tillhygge, som han slog den ene motståndaren i huvudet med. Så kraftigt att ett blödande sår uppstod.

Han undersöktes på platsen av ambulanspersonal men behövde då inte uppsöka sjukhus.

– Men i dag, måndag, hade han fortfarande ont och fick uppsöka hälsocentralen, säger Hultman, som talat med en anhörig till honom.

Kompisen blev träffad på armen av tillhygget och blev även sparkad under bråket.

De båda slagna är också misstänkta för såväl grov misshandel som olaga hot efter händelsen. Deras motståndare berättade för polisen hur han blivit nerdragen på marken och fått ta emot sparkar och slag mot huvudet. De båda ska också ha hotat att döda sin motpart i bråket.

Ingen av de inblandade greps, med tanke på deras ålder. Men ärendet är överlämnat till åklagare för vidare utredning av händelserna.

Så nu finns det både anmälningar och motanmälningar att jobba med i det här ärendet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!