Dags för skifte på tung post – han är bankens nya VD

Efter tio år på posten som Vimmerby Sparbanks VD har Carina Rydholm beslutat sig för att gå i pension. Den 1 september tar Tunasonen Axel Tunek över rodret.

Axel Tuneks tar över posten som VD för Vimmerby Sparbank den 1 september från nuvarande VD Carina Rydholm som ska gå i pension.

Axel Tuneks tar över posten som VD för Vimmerby Sparbank den 1 september från nuvarande VD Carina Rydholm som ska gå i pension.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby2021-04-29 11:03

– Jag är superglad och spänd inför en ny utmaning. Jag har erfarenhet av bank sen närmare 15 år och har jobbat här tidigare men för längesen. Det är roligt att komma tillbaka, säger Axel Tunek som närmast kommer från Länsförsäkringar Kalmar län. 

Carina Rydholm började som VD för tio år sedan. Men nu har hon alltså beslutat sig för att det är dags för pension till hösten.

– Det känns väldigt skönt att styrelsen har gått i mål med rekryteringsprocessen med Axel, så jag vet att det finns någon att lämna över till och jag tror att det blir jättebra när Axel kommer hit, säger hon och fortsätter:

– Jag tänker alltid för bankens bästa, och då är det mer egoistiskt att jag stannar kvar tills jag är 72 än att släppa in en ung kreativ förmåga med andra ögon. Jag tror att man ska se att man har förhoppningsvis gjort ett bra jobb, men någonstans så får man sätta punkt. 

 Det var bland annat bankens lokala engagemang som gjorde att hon sökte tjänsten som VD för tio år sedan berättar hon.

– Det har varit tio fantastiska år att få jobba i en lokal sparbank med samhällsengagemanget och framförallt huvudägaren som är vår lokala sparbanksstiftelse. 

Vad hon ska göra när det blir dags för pension i september är hon inte helt på det klara med än.

– Jag får nog fundera på det tills jag går hem. Men jag har två barnbarn så då kan man ägna mer tid åt dem när det behövs, säger Carina Rydholm. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!