Hon öppnar ny salong i centrala Vimmerby

En tom lokal i centrala Vimmerby får en ny hyresgäst. Det är den rutinerade frisören Åsa Vågesjö som satsar på egen salong.

"Det känns som ett bra och roligt läge", säger Åsa Vågesjö om lokalen där hon ska öppna salong.

"Det känns som ett bra och roligt läge", säger Åsa Vågesjö om lokalen där hon ska öppna salong.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby2021-05-03 17:00

– Det är första gången jag står för en lokal själv. Det känns jättebra och som en bra möjlighet, säger Åsa Vågesjö som i början på juni kommer att öppna upp dörren till sin frisörsalong Välkommen Hair.

Det är i en lokal på Sevedegatan i centrala Vimmerby där Hotel Carl IX tidigare haft sin entré som salongen ska ligga. Just nu pågår måleri- och hantverksarbetet för fullt för att färdigställa lokalen inför salongsöppningen. Vågesjö berättar varför valet föll på just den här lokalen:

– Den är liten och passar mig. Det är ett fint läge och jag tror det kommer bli riktigt bra. 

Åsa Vågesjö har arbetat som frisör i Vimmerby sedan början på 80-talet på flera olika ställen och i olika konstellationer, men på senare tid har hon arbetat på annan ort. Nu är det alltså dags att arbeta på hemmaplan i Vimmerby igen. Till en början kommer hon att arbeta själv i salongen, men hur det blir i framtiden är inte bestämt än. 

– Jag är öppen för lite allt möjligt, man får se vad som händer, säger hon. 

Som frisör arbetar man nära sina kunder vilket kan vara besvärligt i rådande pandemisituation. Hur tänker du kring att dra igång nu trots att pandemin inte är över?

– Jag har avvaktat lite men kände att nu börjar vi närma oss där det känns okej. Man får ta det väldigt försiktigt i början och jag kommer naturligtvis att följa alla regler som man ska. Jag tror att juni kommer bli jättebra, avslutar Åsa Vågesjö.

undefined
Det är i lokalen som tidigare var entré till Hotel Carl IX som Åsa Vågesjö ska öppna sin salong Välkommen Hair.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!