Leijonram tre gånger så dyr mot grannkommunernas chefer

Vimmerby Tidning har som ett led i vår granskning av kommunens resursfördelning tittat på kommundirektörernas fortbildningskostnader i Vimmerby, Hultsfred och Eksjö, där Vimmerby sticker ut.

Vi har jämfört Vimmerby, Hultsfred och Eksjös kommundirektörers fortbildningskostnader mellan åren 2018-2020.

Vi har jämfört Vimmerby, Hultsfred och Eksjös kommundirektörers fortbildningskostnader mellan åren 2018-2020.

Foto: TT/Sofie Olsson

Vimmerby2021-10-27 06:00

Vi har jämfört Vimmerby, Hultsfred och Eksjös kommundirektörers fortbildningskostnader mellan åren 2018-2020. En jämförelse där Vimmerby sticker ut.

I Vimmerby kommun uppgår kommundirektör Carolina Leijonrams egna fortbildningskostnader till 113 636,82 kronor inklusive logi- och resekostnader. En kostnad som ligger utöver de konferenser som görs med kommunens ledningsgrupp och det ledarskapsutvecklingsprogram som kommunen investerat i.

I Eksjö kommun uppgår kommundirektör Tord du Rietz totala fortbildningskostnader till 39 263 kronor, exklusive logi- och resekostnader.

I Hultsfreds kommun uppgår kommundirektör Lars Rönnlunds totala fortbildningskostnader till 37 725 kronor inklusive logi- och resekostnader.

"Vad gäller kommunchefens fortbildningskostnader 2018-2020 finns det endast två tillfällen. Det är en utbildning i utvecklande ledarskap samt en AI-konferens. Totalkostnaden är 37 725 för kursavgift och logi", skriver Hultsfreds ekonomichef Henric Svensson i ett mejl.

Vi har ställt följande frågor till Carolina Leijonram, kommunledningen och kommunalråd Jacob Käll (C) som de inte besvarat ännu:

Hur kommer det sig att Leijonrams fortbildningskostnader är tre gånger så höga som övrigas?

Varför är det viktigt med fortbildning för kommundirektören?

Hur mycket får Leijonram spendera på fortbildning per år?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!