Kunderna hittar tillbaka till frisörsalongerna

Efter långa perioder med lite kunder har folk nu börjat hitta tillbaka till frisörsalongerna. "Det har verkligen varit coronafrisyrer, vissa har inte varit och klippt sig på ett helt år."

Anette Algotsson ger Christina Nilsson en ny frisyr på Intermezzo.

Anette Algotsson ger Christina Nilsson en ny frisyr på Intermezzo.

Foto: Ida Carlwe

Vimmerby2021-07-22 12:00

– Det är ganska kul när folk kommer tillbaka, de har varit så långhåriga, man får klippa ganska mycket och de blir väldigt glada. De uppskattar verkligen att äntligen får bli av med det, för att det har varit jobbigt att vara långhårig, säger Linn Uhre frisör på Intermezzo.

I samband med starten av pandemin och restriktioner om att hålla sig hemma fick frisörsalongerna lida. Många valde bort ett besök hos frisören för att minska kontakten med främmande människor eftersom det är svårt att hålla avstånd i en frisörstol.

På Intermezzo har flödet av kunder kommit i vågor. När nya restriktioner har släppts har kunderna minskat. 

– Som värst var det när andra vågen kom i höstas, på tre frisörer hade vi fyra kunder under en dag, säger Maja Johansson frisör på Intermezzo.

För att klara av den tuffa perioden har salongerna fått göra sitt bästa för att hålla sig levande, de har fått permittera personal och tänka till lite extra vid inköp av produkter.

Men nu verkar det ha vänt. När allt fler börjat bli vaccinerade och restriktionerna blivit lättare och lättare kommer kunderna tillbaka och salongerna börjar se ljuset i tunneln.

– Nu börjar de hitta tillbaka, sedan första maj har det blivit bättre, men det kan fortfarande bli bättre än vad det är nu, säger Lotta Briheim frisör på Frisörgänget.

Även på Intermezzo börjar flödet på kunder bli större. Från att personalen varit permitterade för att kunderna varit för få har det nu vänt och det är fullbokat nästan varje dag.

undefined
Anette Algotsson ger Christina Nilsson en ny frisyr på Intermezzo.

– Det har varit väldigt dåliga perioder men nu har det vänt, och det vände ganska fort. Folk börjar verkligen hitta tillbaka. Nu har vi jättemycket att göra och det har vi haft sedan i slutet av maj, säger Linn Uhre.

Båda salongerna beskriver att kunderna som vill klippa sig nu ofta är äldre människor som inte vågat ta sig ut tidigare men nu kommer de och vill bli av med sina långhåriga frisyrer.

– Det är många som har fått båda sina sprutor som vågar ta sig ut. Då kommer de in med sina coronafrisyrer, jag klippte en som inte hade varit hos en frisör sedan februari förra året, säger Lotta Briheim.

– Det har verkligen varit coronafrisyrer, vissa har inte varit och klippt sig på ett helt år, de som i vanliga fall har kort hår kommer hit med tofs, säger Maja Johansson.

Lotta Briheim på Frisörgänget glädjs av att fler börjar hitta tillbaka och vill bli av med sina coronafrisyrer
Lotta Briheim på Frisörgänget glädjs av att fler börjar hitta tillbaka och vill bli av med sina coronafrisyrer
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om