Ny butik i centrum: "Följer mitt hjärta"

Suzanne Engström tar sin hobby ett steg längre. I dagarna öppnar hon en inredningsbutik i centrala Hultsfred.

För Suzanne Engström med nio års erfarenhet från jobb på en heminredningsavdelning är det en gammal dröm att få öppna en egen butik. Nu ska hon kombinera sitt arbete inom kost och städ med heminredning.

För Suzanne Engström med nio års erfarenhet från jobb på en heminredningsavdelning är det en gammal dröm att få öppna en egen butik. Nu ska hon kombinera sitt arbete inom kost och städ med heminredning.

Foto: Arkiv

Hultsfred2021-02-22 12:00

Det här en tanke som funnits med länge hos Suzanne Engström. Nu följer hon sitt hjärta och förverkligar en dröm.

Förvisso i ett oroligt läge, mitt under pågående pandemi, men för Suzanne är det "nu eller aldrig" som gällt.

– Jag har jobbat nio år för en stor affärskedja, på deras heminredningsavdelning i Stockholm. Heminredning har alltid varit en hobby för mig, så nu vill jag prova på att öppna en butik. Ska man satsa kan man lika gärna göra det nu. Man vet aldrig när coronapandemin lagt sig och jag vill inte vänta. Jag har inte all tid i världen, säger hon.

Suzanne Engström har länge gått och sneglat på den lagom stora lokalen jämte begravningsbyrån och när den blev ledig var det sista pusselbiten som behövde falla på plats. Den 6 mars slår hon upp Suzannés Boutique.

– Jag har tagit min dotter till hjälp och vävt in hennes smak också, för att få sortimentet lite bredare än om jag bara köpt in det jag själv tycker bäst om.

Det är ett tufft beslut att ta, att våga öppna eget?

– Jag har ett ordinarie jobb inom kost och städ på en förskola, annars hade jag aldrig vågat satsa.  Så jag kommer ha öppet efter ordinarie jobbet, säger Suzanne Engström.

Vad har du för mål med butiken?

– Att den ska gå runt, så jag kan betala hyran och köpa in nya saker. Jag hoppas folk ska uppskatta att det finns en inredningsbutik i Hultsfred och att handeln utvecklas. Det är en del av min tanke, att jag vill att det ska hända något i centrum, så kan vi hjälpas åt att få en levande handel. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!