Pandemin tvingade Vimmerbyföretaget i konkurs

Vimmerbyföretaget Wimab Reklam AB har begärts i konkurs. Coronapandemin blev sista spiken i kistan för tryckeriet som drivits av Ronny Carlsson i 24 år.

Wimab Reklam AB går i konkurs. Ronny Carlsson har drivit tryckeriet i 24 år.

Wimab Reklam AB går i konkurs. Ronny Carlsson har drivit tryckeriet i 24 år.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2020-11-30 13:15

1965 startade tryckeriet.

– Det var en Hult som startade det, sen köpte farsan tryckeriet av honom -81 eller -82. Sen tog jag över -96, berättar Ronny Carlsson.

Anledningen till att företaget nu satts i konkurs är en minskad omsättning till följd av coronapandemin. Enligt Ronny Carlsson rullade affärerna på bättre efter sommaren men när smittspridningen ökade igen senare under hösten märktes det av på en gång.

– Det har blivit en minskad omsättning. Det har blivit mycket nu med coronan, antalet kunder har inte minskat utan många kunder beställer betydligt mindre kvantitet och då sjunker ju omsättningen. Så då kändes det som att det inte var mycket annat att göra, säger han om anledningen till företagets konkurs.

Wimab Reklam AB har ägnat sig åt tryckeriverksamhet, där man bland annat tryckt kuvert, brevpapper, kläder och broschyrer. Bland kunderna har det främst funnits mindre, lokala företag. 

Efter att ha drivit det här i 24 år, hur känns det att behöva lägga ner företaget?

– Det är inget roligt naturligtvis men det är inte så mycket att göra åt, det är som det är. Det hade varit roligare om man hade kunnat hålla på några år till med det, säger han.

Vad Ronny Carlsson ska hitta på framöver är han inte helt säker på. 

– Jag får söka jobb. Jag vill inte gå i pension eller något sådant, utan jag vill försöka få tag på någonting, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!