Populär klädbutik slår igen: "Det känns rätt"

På onsdagen kom beskedet att modebutiken i centrum, Boston, stänger igen efter nio år. "Vi är klara med det här", säger Kim Wickström.

Ägarna berättar att beslutet att stänga butiken egentligen inte har med coronapandemin att göra och att tanken på att göra det började gro redan innan pandemin bröt ut.

Ägarna berättar att beslutet att stänga butiken egentligen inte har med coronapandemin att göra och att tanken på att göra det började gro redan innan pandemin bröt ut.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2021-05-05 18:18

Klädaffären har legat vid Stora Torget i Vimmerby sedan 2012 och ägs och drivs av Kim Wickström och Jimmi Wickström. På onsdagen meddelade ägarna att de slår igen butiken.

– Vi känner att vi är klara med det här. Vi har gjort allt vi kan och känner att vi vill lägga mer tid på våra familjer. Det krävs mycket tid för att driva en butik, säger Kim Wickström.

Han får medhåll av sin kollega som säger att han vill få tid att fokusera mer på sin dotter.

– Man är fortfarande ganska ung, 40 år, och man vet inte riktigt vart livet kan ta en, säger Jimmi Wickström.

undefined
Klädbutiken Boston har funnits i Vimmerby sedan 2012.

Beslutet att stänga den populära klädbutiken har legat och grott ett tag och hör inte ihop med coronapandemin.

– Det var svårt att ta själva beslutet men jag tycker att det känns rätt, säger Jimmi Wickström.

– Vi har funderat i över ett år på när vi ska ta klivet. Det är klart att det är tråkigt när det inte kommer lika mycket folk men vi tänkte på det här innan pandemin började, säger Kim Wickström.

Kim var med och grundade butiken 2012 och Jimmi kom dit för fyra och ett halvt år sedan för att senare bli delägare. De finns ännu inget satt datum för när sista dagen bli.

– Vi har sagt att vi kör över sommaren också. Vi kör garanterat juli ut i alla fall, säger Jimmi Wickström.

Vad har butiken haft för betydelse i Vimmerby? 

– Vi har kört vårt eget race och gjort roliga upptåg och evenemang. Jag hoppas att det varit uppskattat och det kommer säkert att märkas ganska tydligt när vi försvinner, säger Kim Wickström.

undefined
Det är ännu inte klart exakt hur länge till butiken har öppet. Ägarna säger att det kommer fortsätta över sommaren och garanterar att de har öppet juli ut.

Boston ligger alldeles intill Stora Torget i ett riktigt bra läge i stan. När klädbutiken försvinner kommer den således att lämna ett stort hål efter sig. Man har därför förhoppningar om att det finns någon som vill ta vid och köpa butiken eller åtminstone ta över lokalen. 

– Vi har inte sökt någon som vill köpa butiken men om frågan kommer ska vi ta ställning till den, säger Jimmi Wickström.

Bostons second hand-satsning Boston Used by kommer tillsammans med butikens näthandel att vara öppna så länge som butiken är det. Efter det är det fritt fram för Kim och Jimmi att ägna sig åt andra saker i livet. 

– Jag har inte bestämt vad jag ska göra. Jag vill fortsätta jobba med människor, kanske inom skolväsendet, säger Jimmi Wickström.

– Jag vet knappt hur man lever ett vanligt liv. Jag ska först komma på det och sen så tar jag det därifrån, säger Kim Wickström om sina planer.

Jimmi Wickström och Kim Wickström har förhoppningar att någon ska vilja ta vid och köpa butiken eller åtminstone ta över lokalen, som de menar har ett toppenläge i stan.
Jimmi Wickström och Kim Wickström har förhoppningar att någon ska vilja ta vid och köpa butiken eller åtminstone ta över lokalen, som de menar har ett toppenläge i stan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!