Snygga fasader och skrotinsamling prisas

Årets miljö- och byggnadspris delas mellan tre olika pristagare. Alla lika välförtjänta, tycker Lennart Davidsson (KD).

Hotell Palace i Hultsfred, får tillsammans med Handbollsföreningen och Järnforsens plåtslageri dela på årets Miljö- och byggnadspris i Hultsfreds kommun.

Hotell Palace i Hultsfred, får tillsammans med Handbollsföreningen och Järnforsens plåtslageri dela på årets Miljö- och byggnadspris i Hultsfreds kommun.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2020-11-30 16:38

Det här priset delas ut årligen till någon, eller några som gjort insatser för miljön eller visat speciell omtanke för någon byggnad. I år delas priset mellan Hultsfreds handbollsförening, Järnforsens Plåtslageri och Palace Hotell i Hultsfred.

– Järnforsens plåtslageri får pris för att man skapat en snygg fasad på sin industrilokal i Järnforsen, säger Lennart Davidsson. De har tagit det ett steg längre och gjort mer än vad som behövs. Det har blivit väldigt fint.

Hultsfreds handbollsförening har gjort stora insatser för miljön genom åren. Med sina återkommande skrotinsamlingar har de befriat naturen från åtskilliga ton med skrot av alla de slag.

– Samtidigt som de har upprätthållit klubbens ekonomi har de också gjort en stor samhällsinsats, säger Lennart Davidsson. På ideell väg har de städat bort skrotet.

Den tredje pristagaren är Palace hotell i Hultsfred. Hotellet fick mycket uppmärksamhet tidigare i år när fasaden målades svart. Men med belysningen tänd och markiserna på plats har det fått en plats i Hultsfredsbornas hjärta.

Så även hos miljö- och byggnadsnämnden, som uppskattar att hotellet fått ett nytt liv, med upprustning och den tillbyggda nya uteserveringen.

– Hotellet får priset för att innehavarna har tagit en nästan övergiven byggnad och här skapat sig ett varumärke, säger Lennart Davidsson. De har verkligen hittat sin grej här. 

Miljö- och byggnadspriset i Hultsfreds kommun delas ut vid kommunfullmäktiges sista sammanträde för året, nu i december.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!