Utan ström blir det inget toabesök

Varför händer det inget? Varför blir inte toaletten klar? Kent Karlsson i Målilla samhällsförening ställer sig frågande till varför inte toaletten kan öppnas.

Premiären låter vänta på sig. Det som återstår är att koppla in elströmmen för att den nya offentliga toaletten ska kunna tas i bruk.

Premiären låter vänta på sig. Det som återstår är att koppla in elströmmen för att den nya offentliga toaletten ska kunna tas i bruk.

Foto: OLOF CARLSON

Målilla2020-12-01 14:00

Långt om länge lyckades samhällsföreningen, tillsammans med Coop och Skeppet övertala kommunen om att det behövdes en offentlig toalett på området och för ett par månader sedan kom den äntligen på plats.

– Det har dragit ut på tiden, säger Kent Karlsson, det tog en månad bara att få klartecken att gräva av cykelvägen för att kunna dra in avloppet. Nu är det vad jag förstår elströmmen som saknas.

– Vi väntar på att strömmen ska kopplas in, säger Tony Bohlin, förbundschef på Östra Smålands kommunalteknikförbund. På att Eon ska göra det.

Det är ett lite större projekt än att bara dra fram en kabel till toaletten, för att kunna koppla in den måste man göra området strömlöst och koppla om, så att de övriga på området inte blir strömlösa under tiden, förklarar Tony Bohlin. Så just nu är det Eon vi väntar på och de har sin egen prioritetslista.

– Men de har lovat att koppla in toaletten så fort som möjligt, säger han. Men tyvärr har jag inget datum. Men jag håller med om att det är lite retfullt att det dröjt så här länge. Den borde varit klar för länge sedan.

Det går inte att öppna den här bekvämlighetsinrättningen utan ström. 

– Belysningen, betalsystemet, dörrarna, allt behöver ström för att fungera, säger Tony Bohlin.

Bortsett från att toaletten inte har öppnats är Kent Karlsson helnöjd med hur det har blivit.

– Det ser inte så roligt ut med grinden framför dörren, säger han, men annars har det blivit bättre än vi hoppats på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!