Ändrade planer igen – Kindahus söker ny vd

Planen var att Stiftelsen Kindahus vd Jan Skarin skulle stanna på sin post till nästa sommar. Men redan till hösten kommer han att gå i pension – vilket var den ursprungliga tanken.

Kindahus vd Jan Skarin går i pension i slutet av september.

Kindahus vd Jan Skarin går i pension i slutet av september.

Foto: Arkiv/Dennis Petersson

Kinda kommun2021-04-30 14:35

Från början var tanken att Jan Skarin skulle gå i pension 1 oktober 2021. I november 2020 skrev vi istället om de ändrade planerna då Jan Skarin förlängde sin anställning. Nu ändras planerna tillbaka.

– Jag skulle gå den 1 oktober i år men efter sommaren kände jag att jag skulle kunna fortsätta ett tag till. Då fick jag en överenskommelse med styrelsen att jag kunde fortsätta i nio månader. Men nu, av privata skäl, har jag känt att "Nae, jag backar på den förlängningen och nöjer med 50 år i arbetslivet.". Så planen är att gå hem den 24 september, säger Jan Skarin.

Kommer du att vara med i rekryteringsprocessen?

– Nej, det är styrelsen som kommer att anställa en ny vd och så finns det en personalrepresentant och en facklig representant inblandade så att personalen får tycka till.

Jan Skarin har under sina 50 år i arbetslivet arbetat med "allt mellan himmel och jord" som han själv uttrycker det.

– Jag fick mitt första sommarjobb på Centralskolan i Åtvidaberg när jag var 14 år. Men i stora drag har jag varit drifttekniker åt Regionssjukhuset i Linköping. Därefter jobbade jag inom kommunen och bostadsbolaget i Åtvid och efter det var jag i 28 år på Stångåstaden. Och nu har jag varit här i över fyra år.

Vad ska du göra nu med all tid?

– Det har jag funderat mycket på. Men jag har hus och sommarstuga som man behöver ta hand om. Sen har jag fem mil till jobbet så jag kommer väl att hälsa på där.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!