Bilverkstad drabbad av vandalisering

Fyra sönderslagna kundbilar på lika många dagar. Det har företagaren Peter Tollemark fått erfara vid sin verkstad i Kisa. "Jag blir så förbannad", konstaterar han.

Peter Tollemark driver Kisaföretaget Tollemarks Däck där Erik Palm är anställd. På tisdagsmorgonen möttes de av tre sönderslagna bilar.

Peter Tollemark driver Kisaföretaget Tollemarks Däck där Erik Palm är anställd. På tisdagsmorgonen möttes de av tre sönderslagna bilar.

Foto: Dennis Petersson

Kisa2021-05-05 13:08

När vi anländer till Kisaföretaget Tollemarks Däck syns fortfarande spår efter förödelsen. På den regnvåta parkeringen ligger högar av plastdelar och glas – och med ett tiotal meters mellanrum står två mer eller mindre sönderslagna personbilar. Från början var det fyra.

undefined
Enligt polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg saknades det, efter den första vandaliseringen, spaningsuppslag för att inleda en förundersökning.

– Först var det någon som slog sönder en bil under natten mellan fredag och lördag. Sedan är det någon som har slagit sönder ytterligare tre bilar under natten mot tisdag. Det känns så märkligt. Inget är stulet, bara sönderslaget, säger Peter Tollemark och fortsätter:

– Det är väl inget som påverkar mig ekonomiskt direkt, kundernas försäkringar täcker ju det, men det känns ändå ganska pinsamt att få bilar sönderslagna utanför verkstaden. Det är inte så roligt att ge beskedet till kunderna.

undefined
En bil slogs sönder under helgen, ytterligare tre vandaliserades under natten mot tisdag. "Jag blir så förbannad", säger Peter Tollemark.

Har du blivit utsatt för något liknande förut?

– Nej, det är väl någon som har grävt bland skrotdäcken någon gång men annars har jag aldrig varit utsatt. Det känns jättekonstigt det här, speciellt att någon återvände, svarar Tollemark.

Den första vandaliseringen polisanmäldes under helgen medan de övriga rapporterades in under tisdagsmorgonen. När vi når polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg är det endast den första anmälan som har hunnit in i systemet.

– Vi beslutade i ett tidigt skede att spaningsuppslag saknades. Därför har en förundersökning aldrig inletts, men skulle det dyka upp nya uppgifter kring händelsen kan ett nytt beslut tas, förklarar han.

undefined
"Jag har aldrig varit utsatt förut", konstaterar företagaren Peter Tollemark som tycker det är tråkigt att polisen inte varit ute vid hans verkstad och gjort en brottsplatsundersökning.
På verkstadens parkering låg högar av glas och plastdelar kvar från de bilar som forslats bort efter vandaliseringen.
På verkstadens parkering låg högar av glas och plastdelar kvar från de bilar som forslats bort efter vandaliseringen.
Karta: Tollemarks Däck
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!