Bröderna har hoppat av – bara en intressent återstår

Bara en intressent återstår. "Fiskarna har ramlat av kroken några gånger", konstaterar teknik- och driftchef Jimmy Bexell om jakten på en ny hyresvärd vid Hornåbergs camping.

Under ansökningstiden har många aktörer visat sitt intresse för att driva Hornåbergs camping men bara en av dem är fortfarande aktuell.

Under ansökningstiden har många aktörer visat sitt intresse för att driva Hornåbergs camping men bara en av dem är fortfarande aktuell.

Foto: Dennis Petersson

Horn2020-11-23 22:00

För drygt en månad sedan kunde vi berätta om bröderna Forrest och Indiana Andreae som efter ett möte med kommunen var positiva till att ta över driften av campingen. Nu har de meddelat att de lämnar förhandlingarna vilket gör att kommunen får fokusera på andra alternativ. Så här förklarar Indiana brödernas beslut:

– Vi letar fortfarande efter ett projekt att ta oss an och sitter precis i en förhandling som passar oss bättre just nu. Därför har vi valt att lägga vårt fokus där, skriver han i ett sms.

undefined
Teknik- och driftchef Jimmy Bexell, som ansvarar för förhandlingarna, tror på den enda intressent som återstår. "Vi har haft personlig kontakt", berättar han.

Enligt Bexell kan ett avslut, trots motgången, komma inom en period på två veckor.

– Vi har en intressent som vi har pratat med muntligt och vi kommer att fortsätta att prata ihop oss via telefon. Förhoppningen är givetvis att kunna presentera vederbörande som ny arrendator, berättar Bexell.

Aktören som Bexell talar om är den enda som i dagsläget visar ett tydligt intresse för campingen.

– Vi hade tio-tolv aktörer som visade ett intresse från start men många har helt plötsligt bara försvunnit och slutat att svara på våra mejl. Vi har inte kommit till något form av förhandlingsbord med någon av dem ännu.

Vad är det som gör att ni tror på just den här intressenten?

– För att vi har haft en personlig kontakt och vi har försett dem med de uppgifter som de har efterfrågat. Vi ska försöka få till ett möte i nästa vecka och är vi då överens är det ingen lång process innan vi kan skriva under ett avtal, avslutar Bexell.

Karta: Hornåbergs Camping
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!