Kinda kommun kan stänga ner biblioteken igen

På fredagen den 30 april kom Region Östergötland med nya riktlinjer kring "personlig lockdown" som ska gälla i två veckor framöver. För Kindas del kan det innebära att biblioteken stängs ner igen.

Det kan bli aktuellt att stänga biblioteken under den personliga lockdownen, menar kommunchef Sergei Sorokin.

Det kan bli aktuellt att stänga biblioteken under den personliga lockdownen, menar kommunchef Sergei Sorokin.

Foto: Max Elofsson / Fredrik Palmqvist

Kinda kommun2021-05-04 08:14

Under pressträffen på fredagen listade Britt Åkerlind, smittskyddsläkare i Region Östergötland, fyra punkter för hur östgötarna ska gå i personlig lockdown de kommande veckorna: Träffa inga andra än de du bor med, stanna hemma vid minsta symptom, arbeta hemifrån om du kan och håll det fysiska avståndet, minst 2 meter 

Sergei Sorokin, kommunchef i Kinda, trycker på att även i kommunen ska invånarna hålla sig till de nya skärpta uppmaningarna.

– Vi vädjar igen om att verkligen ta till sig och följa riktlinjerna, oavsett om man har vaccinerat sig med noll, en eller två doser. Det är livsviktigt att vi håller i och det är en extrem hårdbelastning på sjukvården nu. Så håll er friska, håll avstånd, tvätta händerna och stanna hemma vid symptom, säger kommunchefen.

Kommer kommunen att arbeta annorlunda i och med de nya beskeden?

– De som arbetar inom kommunen och som kan arbeta hemma på distans kommer att fortsätta göra det.

Och innebär lockdownen något speciellt för Kinda kommun utöver riktlinjerna?

– Det kan bli så att biblioteken stängs igen, som de var vid ett tidigare skede. Vi kommer att fatta formella beslut kring det på måndag (3 maj) men det finns en ganska stark indikation på att vi kommer att genomföra det. Det blir i så fall under den tiden som den personliga lockdownen beräknas att hållas. Även öppethållande av fritidsgården i Kisa som var stängd idag (fredag) kommer att diskuteras.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!