Klar för final – nu siktar Björkforstjejen mot toppen

"Jag är så glad, det känns som att allt slit äntligen lönar sig". Det säger Björkforstjejen Elin Saanum som har kvalificerat sig till den östgötska finalen av musiktävlingen P4 Nästa.

Björkforstjejen Elin Saanum etablerar sig som soloartist. Nu är hon en av finalisterna i Östergötlands P4 Nästa.

Björkforstjejen Elin Saanum etablerar sig som soloartist. Nu är hon en av finalisterna i Östergötlands P4 Nästa.

Foto: Arkiv/Dennis Petersson

Rimforsa2021-05-04 08:14

Hon började som bröllopssångerska när hon var elva år gammal och har sedan dess varit fast besluten på en karriär inom musikbranschen. Innan pandemin, som på många sätt har satt kulturen på paus, hade hon ett välfyllt schema med shower, privatfester och andra gig. Samtidigt har hon släppt flera egenproducerade låtar de senaste åren. Nu är hon en av fem finalister i Östergötlands upplaga av P4 Nästa – en tävling där vinnaren av riksfinalen får en chans i radioprogrammet Svensktoppen.

– Beskedet kom verkligen som en överraskning och att bli utvald, samtidigt som rekordmånga bidrag skickades in, känns häftigt på något sätt. Det känns extra kul efter det här året kan jag säga, berättar Elin Saanum.

undefined
Elin Saanum var årets prideartist i Linköping 2020. Det kommer hon även att vara i år. Här syns hon på Stora torget i Linköping tillsammans med pridearrangemangets projektledare Fredrik Bromander.

Låten som Björkforstjejen tävlar med heter "Hypnotized" – en låt som hon har skrivit tillsammans med musikern Carl Lidberg.

– Jag skulle säga att det är en ganska maffig och pampig låt som nog är väldigt rolig att uppträda med live, säger Saanum.

Finalen, då den östgötska vinnaren ska utses, kommer att äga rum den 4 juni.

– Den här branschen är så tuff, den har en sån konkurrens, så det gäller liksom att aldrig ge upp. För egen del har det inte varit smärtfritt men jag fortsätter att kämpa för att jag älskar det jag gör. Den här tävlingen kan förhoppningsvis öppna många nya dörrar.

– Det är klart att jag hoppas på ett stort genombrott – att jag får spela mina låtar för hela Sverige, konstaterar Saanum.

Karta: Björkfors
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om