Het cupmatch nästa utmaning för serievinnarna

Vi kan redan bocka av seriesegern. Nu siktar Kisa BK på att succén ska fortsätta – i cupen. Onsdag kväll väntar finbesök i form av division ett-gänget Linköpings City i kvartsfinal. Straffar kan bli avgörande...

Seriesegern är redan i hamn. Nu siktar Kisa BK och tränaren Greger Johansson på att ta sig ett steg till i Östgötacupen.

Seriesegern är redan i hamn. Nu siktar Kisa BK och tränaren Greger Johansson på att ta sig ett steg till i Östgötacupen.

Foto: Arkiv

Fotboll2021-10-27 10:45

Framgång föder framgång. 

Så är det ofta. Titta bara på Kisa BK. Laget har radat upp vinster de senaste säsongerna och tog hem seriesegern för några veckor sedan. Det har följts upp av flera segrar i Östgötacupen. Och nu är vi framme i kvartsfinal. Här väntar en angenäm uppgift. 

– Det ska bli roligt och det är bara inspirerande, säger KBK-tränaren Greger Johansson. 

Att City redan åkt ur ettan innebär att laget kan lägga allt krut på cupen. 

– Det blir verkligen en rejäl och bra värdemätare för oss. Trots att de åkt ur division ett så har de gjort det bra nu på slutet. 

Ni har tre bonusstraffar tack vare divisionsskillnaden. Hur resonerar du kring det?

– Jag väntar gärna så länge som möjligt med att ta dem. Sedan beror det förstås på hur matchbilden ser ut, men jag vill vara kylig så länge det bara går. 

Har du straffskytten eller skyttarna klara för dig?

– Ja, jag har två kandidater. I serien har Abdi Said tagit dem, men vi får se nu. Det troliga är att det blir mer än en straffskytt.

Med tanke på straffarna, kommer vi få se ett defensivt och taktiskt Kisa BK mot Linköping?

– Nja, jag vill alltid att vi ska äga så mycket boll som möjligt och att vi ska våga spela fotboll. Det är tanken nu också, men det är klart att vi är medvetna om att vi möter ett lag på en annan nivå. 

Greger Johansson säger vidare att Kisa har allt att vinna en sån här match.

– Jag hoppas att vi kan gå ut och spela avslappnat och att killarna njuter av en sån här match.  

Truppen: Isak Ganbrant, Jacob Lindblom, Alberis Da Silva, Kevin Dahl, Hampus Härnström, Eric Lindblom, Lorenzo Larky, Philip Wahl, Vinicius Rodrigues, Abdi Said, Daniel Malmström Arnesson, Kevin Gaines, Gustav Björklund, Magnus Johansson, Abas Shekh, Jonatan Andersson.

När det gäller brassen Vinicius Rodrigues kan det bli hans sista match på Kisa IP.

– Vi vet inte vad som händer med honom nästa säsong och som det ser ut nu så ska han resa hem till Brasilien nästa vecka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!