Markeringen efter maktskiftet: "Vi kommer bli tuffare"

Att avsättas som kommunstyrelsens ordförande i Kinda är inte bara negativt. "Nu har vi möjlighet, på ett helt annat sätt, att föra fram vår politik", konstaterar Conny Forsberg (S).

Conny Forsberg (S), som i måndags avsattes som kommunstyrelsens ordförande, tycker inte bara det är negativt att ett maktskifte ägt rum i Kinda.

Conny Forsberg (S), som i måndags avsattes som kommunstyrelsens ordförande, tycker inte bara det är negativt att ett maktskifte ägt rum i Kinda.

Foto: Dennis Petersson/bildmontage

Kinda kommun2021-02-03 11:00

Under måndagens extrainsatta kommunfullmäktige, när maktskiftet blev ett faktum i Kinda, bar han en t-shirt med budskapet "when nothing goes right... go left!". En något skämtsam markering på det politiska läge som har uppstått sedan den styrande koalitionen sprack och Moderaterna tagit över S plats i Kindastyret.

– Vi har väl, precis som regeringen, fått hålla inne vår politik för att försöka hålla ihop samarbetet med Centerpartiet och Liberalerna. Nu behöver vi inte längre göra det, och då kan vi gå något längre åt vänster igen, konstaterar Forsberg.

Hur villiga kommer ni vara att stötta den nya koalitionen i olika frågor?

– Vi har väl aldrig haft några problem med att föra en dialog över blockgränserna och vi driver ju en politik för Kindas bästa så är det förslag som vi tycker är okej eller bra är det klart att vi stöttar dem. Samtidigt kommer vi antagligen bli tuffare för att få igenom vår politik. Vi kommer inte att agera dörrmattor.

undefined
Det blev bara två år som KSO i Kinda för Conny Forsberg (S). "Det här innebär att jag får mer tid till mina barn som jag kanske har försakat lite under åren, så det är inte bara negativt", säger han.

Istället för att vara kommunstyrelsens ordförande kommer Forsberg, från och med nu, ha rollen som oppositionsråd.

– Det lär bli en annan typ av opposition framåt då det tidigare oppositionsrådet snarare agerat som majoritet.

Vad blir det viktigaste för dig i nya rollen?

– Det blir att driva oppositionspolitik på riktigt genom att föra en bra dialog med övriga oppositionspartier och lägga fram bra förslag. Vi kommer att vara tydliga med var vi står, avslutar Forsberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!