Nu har Kindabutiken öppnat i nya lokalerna

Efter 18 år i samma lokal vid Stora torget har Kisa Floristen flyttat några hus bort för att få större utrymme. Nu gäller det bara att få in i muskelminnet var allt står i nya butiken.

Pia Schedenborg (t.v), Susanne Karlsson och Marie Svensson.

Pia Schedenborg (t.v), Susanne Karlsson och Marie Svensson.

Foto: Fredrik Palmqvist

Kisa2021-05-05 13:10

– Var är pappret? Det brukade ligga på den här sidan förut, frågar butiksinnehavaren Pia Schedenborg sin kollega Marie Svensson.

På måndagen öppnade de butiken i den nya lokalen. Redan på morgonen var det så mycket kundrusch det kan bli i coronasäker mening med max sex personer åt gången. Flera av kunderna berömde hur fint det blivit och vad rymligt det kändes bland alla rosa blommor och gröna blad.

– Vi ville flytta för att få det lite större, och i den förra butiken var vi i 18 år så det är ju roligt med något nytt också. Så nu blir vi väl kvar här lika länge, säger Pia och ler.

Hon har jobbat tillsammans med Marie Svensson i 30 år, varav 18 år i förra lokalen. Nu jobbar Marie på halvtid, liksom Susanne Karlsson, och i framtiden blir det ytterligare förändringar i verksamheten.

– Den ena av mina döttrar läser till florist och tar examen till jul. Efter det kommer hon och jobbar här. Det blir jättebra, för i dagsläget jobbar jag alldeles för mycket, säger Pia.

Flera av Pias familjemedlemmar har haft del i verksamheten och flytten till de nya lokalerna. Hennes pappa har skött bokföringen under alla år, maken har hjälpt till att byggt om i den nya butiken och satt upp hyllor och barnen har hjälpt till att flytta in de nya blommorna från Holland.

– Och jag fick dottern och hennes kompisar att hjälpa till att prissätta varor, så vi har väl hjälpts åt allihopa kan man säga, säger hon och skrattar.

I måndags öppnade Kisa Floristen dörren till nya lokalen på Stora torget.
I måndags öppnade Kisa Floristen dörren till nya lokalen på Stora torget.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!