Polisen utreder brott i samband med dödsolyckan

En polisanmälan om vållande till annans död har upprättats efter måndagens dödsolycka utanför Kisa. "Allting pekar på att orsaken är ett sjukdomsfall", säger Marie Åhlund.

Det var på måndagsförmiddagen som polis, räddningstjänst och ambulans kallades till en trafikolycka. "Vi behöver ta reda på varför det har hänt", säger polisens förundersökningsledare Marie Åhlund.

Det var på måndagsförmiddagen som polis, räddningstjänst och ambulans kallades till en trafikolycka. "Vi behöver ta reda på varför det har hänt", säger polisens förundersökningsledare Marie Åhlund.

Foto: Agnes Ganestål

Kisa2021-10-19 12:30

Som polisens förundersökningsledare i ärendet har hon förståelse för att brottsrubriceringen väcker uppmärksamhet. Det var vid klockan 10.15 på måndagen som ambulans, räddningstjänst och polis larmades till en trafikolycka vid Froghult utanför Kisa. En man i 70-årsåldern fördes till sjukhus och kunde senare på dagen konstateras avliden. Nu utreds eventuellt brott.

– Initialt har vi inga andra förklaringar till olyckan än att ett sjukdomsfall är orsaken men vi måste ändå utreda händelsen för att kunna konstatera att det stämmer överens med verkligheten, förklarar förundersökningsledare Åhlund och fortsätter:

– Vi kommer att undersöka bilen, kartlägga vad föraren gjorde innan olyckan och invänta resultatet av obduktionen. Vi kommer också att undersöka miljön vid olycksplatsen för att kunna konstatera hastigheter eller om det har förekommit andra fordon eller vilt. Nu tror jag visserligen inte på någon av de förklaringarna men vi måste ändå göra det.

Är anhöriga medvetna om anledningarna till utredningen?

– Det kan jag inte svara på, det var inte jag som lämnade dödsbudet, men vi kommer att ta kontakt med anhöriga för att skaffa oss en bättre bild av den drabbade. Att utreda en dödsolycka på det här sättet hör till rutinerna men i de allra flesta olyckor har vi ett annat händelseförlopp där orsaken är tydligare, svarar Åhlund och fortsätter:

– Definitivt besked om orsaken får vi nog inte förrän om några månader.

Karta: Froghult
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!