Polisen utreder grovt rån: "Förhör ska hållas"

Polisen utreder ett misstänkt grovt rån som ska ha inträffat i Kisa under torsdagskvällen. "Vi har vidtagit åtgärder", berättar Mikael Kinnå, jourhavande förundersökningsledare.

En man i 25-årsåldern uppger att han ska ha blivit rånad vid sin bostad i Kisa under torsdagskvällen. Polisen har inlett en förundersökning.

En man i 25-årsåldern uppger att han ska ha blivit rånad vid sin bostad i Kisa under torsdagskvällen. Polisen har inlett en förundersökning.

Foto: Arkiv/Dennis Petersson

Kisa2021-02-19 13:37

Det var omkring klockan 20.00 som en man i 25-årsåldern larmade polisen om ett rån som ska ha inträffat vid hans bostad. En polispatrull ryckte ut till adressen men kunde inte där och då gripa någon gärningsperson.

– Händelsen rubriceras i nuläget som grovt rån. Målsägaren uppger att han ska ha blivit hotad av en person, med ett tillhygge i handen, som ville att han skulle lämna över tillhörigheter – bland annat ett bankkort. Det ska ha skett inomhus, förklarar polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg.

När vi, på fredagsmorgonen, når den jourhavande förundersökningsledaren Mikael Kinnå konstaterar han följande:

– Vi befinner oss just nu i ett researchstadie. Det inkom under gårdagen ett larm om rån och nu pågår en förundersökning. Vi har tagit olika kontakter och förhör ska hållas. Även en teknisk undersökning har eller ska genomföras.

– Vi måste helt enkelt reda ut vad som har hänt innan vi kan kommentera mer om ärendet, fortsätter han.

Finns det en misstänkt gärningsperson?

– Det finns uppgifter om en sådan men vi har inte identifierat en person än.

Kinnå menar att det inte finns någon anledning för allmänheten att bli oroliga av incidenten.

– Det var inte ett rån på öppen gata och det finns inga uppgifter som tyder på att han ska ha blivit överfallen – utan det var andra omständigheter. Vi kommer att fortsätta att vidta utredningsåtgärder, avslutar förundersökningsledaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!