Liverpool vidare i Champions League

Liverpool besegrade Ajax efter en målvaktstavla och är nu vidare i Champions League. Real Madrid hade däremot en tuffare kväll och riskerar att missa slutspelet efter 0–2-förlusten mot Shaktar Donetsk .

Shaktar besegrade Real Madrid med 2–0.

Fotboll2020-12-01 21:05

Liverpools 1–0-vinst innebär gruppseger och avancemang i Champions League. Målet kom efter 58 minuter. Neco Williams skickade in en boll som Ajaxmålvakten Andre Onana missbedömde totalt och släppte till inspark. Trodde han. Strax bakom honom fanns dock Curtis Jones som kunde vinkla in ledningsmålet. Liverpool hade flera lägen att utöka, bland annat fick Onana viss revansch när han stod för en jätteräddning på ett skott från Mohamed Salah i slutminuterna, men man fick nöja sig med 1–0.

Ajax kan ta sig vidare i nästa omgång då man ställs mot Atalanta. Båda lagen ligger på sju poäng.

Porto vidare

Joao Felix såg ut att skjuta Atletico Madrid vidare i turneringen när han i den 26:e minuten gjorde 1–0 för spanjorerna. Det såg länge ut att bli matchens enda mål, men i den 86:e minuten kvitterade Thomas Müller för tyskarna. Bayern är sedan tidigare vidare i turneringen. Atletico, som ligger tvåa i grupp A, får en ny chans nästa onsdag. Man ställs då mot Salzburg som i nuläget ligger två poäng bakom.

I grupp C är Porto är vidare i Champions League. Trots att man bara fick 0–0 hemma mot Manchester City. Detta då Olympiacos förlorade mot Marseille så att nu inget av de två lagen kan ta sig vidare. En ljusglimt för Marseille är dock att man i och med 2–1- segern bröt sin tråkiga svit på 13 raka förluster i Champions League. Manchester City gick till slutspel redan förra veckan.

Skrällde mot Real

Shaktar Donetsk tog en överraskande 2–0-seger hemma mot Real Madrid. Därmed är slutspelsplatsen i fara för den spanska giganten.

Ledningsmålet kom i den 57:e minuten efter en tilltrasslad situation där brasilianske mittfältaren Detinho till sist lyckades pricka in bollen. I den 83:e minuten kunde Malon Salomon sedan fastställa slutresultatet.

Segern innebär att Shaktar Donetsk går upp på samma poäng (sju) som Real Madrid, som därmed kan missa slutspelet. I den avgörande omgången ställs Madrid-laget mot gruppledarna Borussia Mönchengladbach medan Shaktar möter jumbon Inter.