Kisa testar spelare från Gullringen och Vimmerby

Flera spelare från såväl Gullringens GoIF som Vimmerby IF ska på onsdagen provspela för nyblivna division tre-klubben Kisa BK. "Det underlättar att kunna locka med spel i trean", säger Kisas sportchef Robert Wass.

Byter till annan gul dress? Erik Lindblad, Haris Dreco och Rasmus Bexell ska vara aktuella för provspel med Kisa.

Byter till annan gul dress? Erik Lindblad, Haris Dreco och Rasmus Bexell ska vara aktuella för provspel med Kisa.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-10-19 16:50

Kisa BK har klättrat från femman till trean på två säsonger tack vare en målmedveten satsning. Flera spektakulära värvningar har gjorts och klubben har redan påbörjat arbetet inför kommande säsong.

Enligt vad vår tidning erfar är Rasmus Bexell, Erik Lindblad och Martin Höglind Stridell från Gullringen samt Vimmerbyspelaren Haris Dreco aktuella för att spela testmatch med KBK på onsdagskvällen.

– Det stämmer att vi ska ha en del spelare som ska testa på onsdag, men exakt vilka är inte riktigt spikat än. Jag kan bekräfta att det kommer spelare från både Vimmerby och Gullringen i alla fall, säger Kisa BK:s sportchef Robert Wass.

Med sin nyvunna status som division tre-klubb är Kisa i en bra position att få spelare intresserade av att spela för laget.

– Det underlättar att kunna locka med spel i trean. Sedan får man vara noga med att inte plocka in vad som helst. Det måste vara spelare med kvalité som är beredda på att göra den uppoffring som krävs med ökad träning och längre resor som det innebär att spela på den här nivån.

Efter succésäsongen får Kisa även vara beredda på att andra klubbar kommer att rycka i spelare som utmärkt sig. Skyttekungen Abdirahman Said Ahmed och Daniel Malmström Arnesson är spelare som det borde finnas intresse för.

– I och med att serierna i division tre och uppåt inte är färdigspelade än så har det varit ganska lugnt på den fronten. Vi kommer även att avvakta med att ta kontakt med spelare i klubbar högre upp i seriesystemet tills deras säsong är avslutad. Det skulle inte kännas juste annars.

Inte heller Kisas säsong är riktigt över än, då en kvartsfinal i Östgötacupen mot Linköping City väntar. Matchen ska spelas den 27 oktober. Kisa har då fördel av att få tre bonusstraffar. Med hjälp av dem så borde Kisa ha en chans att utmana division ett-laget. 

– Det vore kul att gå långt i Östgötacupen. Då finns en möjlighet att få spela Svenska Cupen också. 

I förra veckans cupmöte med Rimforsa fick Kisas David Ganbrant kliva av skadad. 

– Den första prognosen tydde på att korsbandet kunde vara av, men David har ändå kunnat stödja på benet och har inte haft den typen av smärta som det innebär. Han ska få knät röntgat inom kort så vet vi mer.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!