Tävlingsledningen utlovar bra fotboll i Kisapokalen

Sveriges äldsta tunering: Kisapokalen spelas under lördagen för 96:e gången. "Alla lag som är här har som inställning att vinna, annars ska man inte vara här", säger tävlingsansvarige Robet Wass.

Robert Wass är tävlingsansvarig för Kisapokalen.

Robert Wass är tävlingsansvarig för Kisapokalen.

Foto: Erica Månsson

Fotboll2021-07-23 16:00

En folk- och fotbollsfest är Kisapokalen och Robert Wass är spänd.

– Det är lika spännande varje år när det vankas Kisapokalen. Det är alltid en härlig känsla när det är mycket folk och bra fotboll på samma ställe. 

Planeringen har varit lite avvaktande med tanke på det rådande läget.

– Planeringen har ju inte gått på lika mycket högvarv som tidigare år med tanke på publikfrågan. Det senaste jag har hört är att vi får släppa in 600 personer på Idrottsplatsen.

Den siffran är välbehövlig även fast det är lokalfotboll.

– Nu har det ju varit pandemiupplaga två år efter imorgon, eller så har det bara varit tre spelande lag. Men 500 tror jag att det kommer utan problem. 

Nytt för i år är laget Ljungsbro.

– Vi har haft de här på träningsmatcher i Kisa. De gillar att spela bra fotboll och de håller till vardags till i Division tre. Det kommer verkligen bli en kvalitétshöjare för pokalen.

Enligt Robert kan man förvänta sig bra fotboll.

– Man ska kunna komma hit och förvänta sig att få se på riktigt bra fotboll. Alla lag som är här vill ju vinna. Det kommer bli jämna matcher och något straffavgörande hoppas jag på. Överlag finns ju de bästa spelarna med i varje lag. Det är säkert några som inte kan vara med på grund av skador eller semester.

Förra årets upplaga vann hemmalaget Kisa BK. Till vinnaren väntar en pokal som sig bör i Kisapokalen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!