Vält timmerbil krävde rejäl bärgningsinsats

En lastbil med timmer körde av vägen strax söder om Kisa.

Den välta timmerbilen.

Den välta timmerbilen.

Foto: Carl Holmqvist

Kisa2020-11-30 09:46

Vid 09.30-tiden på måndagen kom larm om en trafikolycka på väg 23/34, i höjd med Gulltorp ungefär fyra kilometer söder om Kisa.

En lastbil, lastad med timmer, körde av vägen och hamnade i diket i södergående riktning.

– Timmerbilen ligger ganska långt ut från vägen så fordonet påverkar inte övriga trafiken, men det kommer behövas en så kallad tung bärgare för att få upp lastbilen, säger Lennart Ågren, inre befäl vid Räddningstjänsten östra Götaland, en kort stund efter händelsen.

Endast föraren hade befunnit sig i lastbilsekipaget. Enligt räddningstjänsten ska personen kunnat ta sig ur sitt fordon på egen hand, och inte behövts föras iväg för vård.

I och med olyckan blev det även stor påverkan på trafiken.

– Just nu är ena körfältet avstängt så trafiken leds växelvis i det andra körfältet, berättade vår reporter Carl Holmqvist från platsen.

Polisen var kvar på platsen i drygt två timmar, och kom efter förhör och annan utredning fram till att det inte finns någon misstanke om brott vid olyckan.

– Sannolikt har lastbilen kört nära vägrenen, där det helt enkelt inte burit ordentligt. Det händer inte alltför sällan, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Vid 13.30-tiden påbörjades bärgningen av timmerbilen. Under tiden stängdes väg 23/34 av i båda riktningar, mellan Vadstugan och Bjärkeryd.

Medan det arbetet pågick hänvisades trafikanterna till följande alternativa vägar: 539, 822, 824 och 541. 

Vägen kunde åter öppnas 14.30, men saneringsarbete gjorde att det blev växelvis trafik i ett körfält en stund till.

Timmerbilen välte söder om Kisa.
Timmerbilen välte söder om Kisa.
Karta: 23
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!