Det negativa var det mest positiva för ÅFF i veckan

Det mest positiva för Åtvidabergs FF i veckan: negativa tester. "Jag hoppas att alla kan vara med på lördag", säger Jesper Ny.

Fotboll2021-05-01 12:00

Tränaren var en av fem i truppen som i söndags/måndags fick lätta förkylningssymtom och började känna sig hängig. I dessa tider fanns förstås en oro att covidsmitta likt i höstas tagit sig in i omklädningsrummet och av säkerhetsskäl ställdes måndagsträningen in. 

Men samtliga tester var negativa och verksamheten kunde därmed snabbt återgå till det normala igen på Kopparvallen.

– Oavsett vad är det så klart inte bra att det kommer in sjukdomar, men vi fick hantera det och har kunnat träna på efter det. Jag hoppas att alla kan vara med på lördag, säger Jesper Ny.

Nykomlingen har bara förlorat en match så här långt, men å andra sidan inte vunnit någon än. Det var ändå en lovande insats mot tippade topplaget Oskarshamn häromsistens där en poäng med vassare offensiv skärpa kunde ha varit tre. Nu väntar närmast bortamöte på naturgräs mot skånska Torn som startat med sju poäng av tolv möjliga.

Det blir en långresa med avfärd i gryningen från Åtvidaberg på lördag.

– Tidigare under säsongen har vi haft svårt att göra en bra insats i mer än en halvlek. Det gjorde vi senast och det behöver vi fortsätta med, säger Jesper Ny.

Han räknar med att samtliga som var med i förra matchen ska finnas tillgängliga även nu. Dessutom finns en förhoppning om att mittfältsduon Rasmus Bergström, som skadades i genrepet mot Sylvia, och Casper Creutz ska vara spelklara igen efter en tids frånvaro.

Som vanligt ser ni ÅFF:s samtliga seriematcher direkt på corren.se. Avspark 14.00 på lördag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!