Larsson hoppas på ett lyft i ÅFF: "Riktigt roligt"

Adam Larsson jagar speltid. Han hoppas den kommer i Åtvidabergs FF. "ÅFF spelar på ett sätt som passar mig", säger den inlånade Motalakillen.

Adam Larsson, här i en match mot AIK i svenska cupen, lämnar AFC Eskilstuna för ÅFF.

Adam Larsson, här i en match mot AIK i svenska cupen, lämnar AFC Eskilstuna för ÅFF.

Foto: Andreas L Eriksson

Fotboll2021-05-04 14:30

Den 21-årige anfallaren, med förflutet i både Motala AIF och Linköping City, presenterades som ÅFF-spelare under måndagen. Det var på gränsen att han hann bli spelklar redan till den gångna helgens match mot Torn, men nu lär det bli debut i hemmamötet med Skövde i helgen som kommer.

– Ett lån som först och främst sträcker sig fram till sommaren. Efter det ska vi ha en dialog, säger Adam Larsson.

Ifjol bytte han Linköping City mot superettan och AFC Eskilstuna. Det började bra med mål och en startplats, men den här säsongen har det inte blivit så mycket speltid i ett lag som börjat serien starkt. 

– AFC har ändrat i sitt spelsätt som kanske inte passar mig så bra för tillfället. När möjligheten med ÅFF dök upp kände jag att det var läge att ta chansen. Jag behöver speltid för att finslipa det sista innan jag kan vara ordinarie i superettan med AFC. Det ska blir riktigt roligt, säger Adam Larsson.

Första intrycket av ÅFF?

– En proffsig klubb som är seriösa i allt de gör. Det vet vad som krävs på den här nivån.

Vad kan du bidra med?

– Trots att jag själv är ganska ung har jag fått en del rutin. Jag kommer komma in med energi till truppen och hoppas såklart göra både mål och passningspoäng, säger Adam Larsson.

Det var inte aktuellt med ett lån till din förra klubb Linköping City?

– Nej, det var ganska tyst därifrån. Dessutom är det mycket nytt i klubben och jag känner inte så många där längre, säger Adam Larsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!