Ännu fler spelare har bekräftats smittade

Ytterligare två personer i Västerviks IK:s A-lagsverksamhet har testats positiva för covid-19.

VIK och tränaren Mattias Karlin har dragit igång träningen igen.

VIK och tränaren Mattias Karlin har dragit igång träningen igen.

Foto: Jonathan Åhman

Ishockey2020-12-01 15:54

I måndags skickade VIK i väg ett tio-tal tester och svaren som kom på måndagskvällen visade att ytterligare två personer knutna till A-lagsverksamheten var positiva för covid-19.

VIK skickade i väg ytterligare fyra tester på tisdagsförmiddagen och där väntas svar under kvällen.

När VIK drog igång lagträningen efter tio dagars uppehåll var det 18 spelare som deltog. Sex av spelarna som spelade i den senaste matchen mot Björklöven var inte med på träningen.

– Det är ingen av de sex som är skadad. Av de sex är dock inte alla konstaterade som smittade, säger VIK:s tränare Mattias Karlin.

Onsdagens bortamatch mot BIK Karlskoga är framflyttad till torsdag.

– Som man alltid säger så spelar man med bästa laget, och detta är för tillfället bästa laget vi har. Det är bara att gilla läget och bita i det sura äpplet. Sedan får vi göra det bästa av det.

– Självklart vill vi helst spela den här veckan. Ska vi hoppa över veckans matcher har vi tre matcher som vi måste planera om.

Första isträningen på tio dagar för många av spelarna innebar en mjukstart.

– Mycket handlade om att komma igång. Vi körde en del detaljer för att hitta tillbaka eftersom det var lite ringrostigt. Hockey handlar mycket om färskvara, men jag tycker det blev bättre och bättre hela tiden.

Backen Andreas Englund blev skadad i en träningsmatch sedan han fått ett skott i huvudet. Han har inte tränat på is sedan dess.

– Det verkar som det har blivit bättre, men det är inte helt hundra ännu. Vi får se var det tar vägen, menar Karlin.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!