Efter coronakaoset – Allettan kan skjutas upp

En mängd matcher i Hockeyettan har fått skjutas upp när lag drabbats av coronaviruset. Nu öppnar ligachefen för att Allettan kan flyttas fram. "Så kan det bli", säger Mats Johansson.

Allettan kan flyttas fram. Det säger Hockeyettans ligachef.

Allettan kan flyttas fram. Det säger Hockeyettans ligachef.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2020-12-01 14:30

Vimmerby Hockey är ett av flera lag som tvingats till en paus och fått flytta fram sina matcher på grund av konstaterad smitta inom laget. Flertalet andra lag har också drabbats av samma öde och frågan är om grundserien ska spelas klart innan den 20 december. Spelschemat börjar bli trångt.

Nu öppnar Hockeyettan för att Allettan och fortsättningsserierna kan skjutas fram.

– Det har blivit ett problem att vi har ett datum som säger att vi ska vara klara innan jul. Hockeyallsvenskan och SHL behöver inte vara klara förrän februari eller mars. Vi ska egentligen vara klara 20 december och sen ska vi spela Allettan och vårserierna. Och det börjar bli tight nu, det kan jag säga, säger Mats ”Horndal” Johansson, ligachef i Hockeyettan.

Finns det någon tanke om att stryka grundseriematcher eller flytta fram Allettan?

– Det finns både en plan B, C och D som ligger i byrålådan. Men seriebestämmelserna råder just nu, det måste komma ett nytt besked från styrelsen som säger att man måste göra om det här, eller ett nytt förslag om hur man ska kunna klara det.

Vilka tar det beslutet?

– Det är ordföranden i varje förening som sitter med det yttersta ansvaret när det gäller både ekonomi och personal. Om tillräckligt många tycker och tror att det inte går att genomföra. Då måste de ta det till Hockeyettans styrelse för att det ska bli en förändring. 

– Jag kan inte sitta och fatta egna beslut. Jag kan förvisso föreslå det, men det är inte jag som ska ta beslutet utan jag gör som jag blir tillsagd. Än så länge håller vi näsan ovanför vattenytan. Men just nu börjar det bli svårt att få ihop den norra och södra serien som det ser ut nu.

En av de största utmaningarna för klubbarna är att de inte kan testa sina spelare lika snabbt som klubbar i divisioner högre upp kan.

– Det varierar så otroligt mellan klubbarna. Det spelar ingen roll vilken nivå du spelar på, om det är SHL, allsvenskan eller Hockeyettan, är du sjuk så är du sjuk. 

– Men flera av våra klubbar har inte tillgång till samma medicinska team som SHL har och det har inte Hockeyallsvenskan heller. Det kan nog vara den största skillnaden.

Tror du att Hockeyettan kan spelas klart i år?

– Till midsommar i alla fall (skratt). Nej, men vi får se. Jag är ju som sagt bara anställd tjänsteman men jag börjar se stora svårigheter i det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!