Engström kan lämna VIF: "Hoppas få ett positivt besked"

Två nyförvärv har redan tackat nej, men nu hoppas klubben på att det tredje tilltänkta nyförvärvet ska tacka ja.

Tjust IF är intresserade av Vimmerby IF:s Malin Engström.

Tjust IF är intresserade av Vimmerby IF:s Malin Engström.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2020-11-21 17:00

Tidigare under hösten har Tjust IF visat intresse för Vimmerbys Nathalie Johansson och Malin Blidfors, men båda tackade nej. Nathalie valde att stanna kvar i Vimmerby medan Malin valde att spela för Västervik Damfotboll.

Nu hoppas Tjust komma överens med mittfältaren Malin Engström, som har erfarenhet från spel i division 1 under tre år med VIF.

– Hon har lite svårt att bestämma sig, men vi hoppas kunna få ett positivt besked inom kort, säger Tjusttränaren Joakim Krüger.

När det gäller spelartruppen i övrigt så räknar Tjust att kunna behålla truppen intakt. Det finns dock ett frågetecken för målvakten Nora Massi, som har flyttat till Helsingborg.

– Jag har varit i kontakt med en målvakt från Ringarum, men ännu inte fått något svar.

Alva Wretman missade hela senaste säsongen och Ida Wallin missade avslutning på säsongen på grund av allvarliga skador.

– Det kommer att bli som två nyförvärv när de är tillbaka efter sin skador. Vi ska dock inte stressa någon av spelarna till en återkomst.

När det gäller tränarbiten är det klart att Joakim Krüger blir kvar som huvudtränare och till sin hjälp får han Daniel Farray även om inte några kontrakt är underskrivna.

Om serieförslaget går igenom så kommer Tjust att få byta serie till nästa säsong. Istället för Östergötland blir det bara lag från Småland.

– Vi har trivts bra i Östergötland, men känslan att det finns flera bra spelare i Östergötland än i Småland. Det blir kul med derbyn mot Vimmerby och Frödinge, säger Joakim Krüger.

Karta: Tjustvallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!