IT-företag satsar i Västervik – "Vi vill nyanställa"

IT-företaget Invid satsar på nya kontor i Västervik och Tranås. Satsningen menar man ska ge 15 nya jobb fördelat på de båda lokalkontoren.

IT-företaget Invids nya kontor i Västervik ska erbjuda upp till sex nya jobb.

IT-företaget Invids nya kontor i Västervik ska erbjuda upp till sex nya jobb.

Foto: Mats Andersson

Företagande2021-02-26 10:50

Företaget arbetar med drift av molntjänster, IT-stöd och andra IT-relaterade tjänster med lokaler på flera platser i landet. Lokalkontoret i Västervik är en del av bolagets etablering i den nordöstra delen av Småland och huvudkontor ligger i Jönköping.  

– Vårt mål är att ständigt flytta oss närmare kunderna, detta för att kunna fortsätta växa. Många av våra kunde är bosatta i närheten av Västervik och Tranås, säger André Prien, bolagets vd. 

Ett annat mål företaget har är att framöver anställa 10 till 15 nya personer, fördelat mellan de båda lokalerna. 

– Ingenting är skrivet i sten men jag skulle tro att vi kan komma att anställa fem till sex personer i Västervik. Några platser är redan satta men vi har fått in en hel del intressanta ansökningar vilket är mycket roligt, säger André Piren. 

För många företag har det senaste året varit tufft till följd av den rådande pandemin, men enligt André Prien är detta inget som påverkat Invid. Han menar snarare att företagets resultat varit positivt den senaste tiden. 

– Såklart det har påverkat oss på vissa områden, vi kan exempelvis inte ha samma nära kontakt med våra kunder. Däremot är mycket av det arbeta vi gör på distans. 

Och konkurrensen bland liknande företag i Västervik är André Piren inte heller speciellt oroad över.

- Jag har full respekt för att det finns konkurrerande företag, jag tror vi kan hjälpa varandra att utvecklas. Sedan är det ju bra för kunderna med ett brett utbud. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!