Ny förlust – Målilla slutar sist i kvalgruppen

Målilla GoIF slutar sist i sin kvalgrupp och kommer definitivt att få spela i division 6 nästa säsong. Nu finns det en stor risk att huvudtränaren Johan Hägg inte fortsätter i klubben. "Det kan bli en paus för mig", säger han efter 6–3-förlusten mot Fårbo i den sista kvalmatchen.

Martin Johansson och hans Målilla GoIF åker ner i division 6. Tränaren Johan Hägg kan ha gjort sitt vid sidan om.

Martin Johansson och hans Målilla GoIF åker ner i division 6. Tränaren Johan Hägg kan ha gjort sitt vid sidan om.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2021-10-23 14:35

Målillas säsong i division 5 var allt annat än bra. Laget lyckades ändå knipa en plats till det negativa kvalet. Det inleddes däremot på sämsta tänkbara sätt, med förlust hemma mot Holsby förra helgen. Och i den andra och sista kvalmatchen, på lördagen, blev det förlust med 6–3 borta mot Fårbo. 

Det innebär att GoIF slutar sist och får spela i "sexan" nästa år. 

– Man blir lite uppgiven. Vi får stryk idag (lördag) och är inte riktigt med positionsmässig. Sen får vi ta med många unga och det är inte så lätt för dem att komma in i en sån här match, säger Johan Hägg, tränare, som också skickar en känga till några av spelarna i truppen:

– Det är alldeles för många som inte vet hur man spelar i ett lag. Det finns spelare som inte ens kommer till samlingen och som inte svarar när man ringer. De tror att de är världsstjärnor men kan inte prestera i en lagsport. 

Klubben får börja om på ny kula i division 6 – men det kan bli utan Johan Hägg. 

– Jag har köpt ett hus som är ett stort renoveringsobjekt och dessutom ska jag bli pappa för första gången. Fotbollen blir det lilla i sammanhanget då. Hade vi haft en bra säsong hade det givetvis varit svårt att bara sluta, men nu när det blev så negativt så är det svårt för mig själv att motivera en fortsättning. Det blir så mycket vid sidan om, så det kan nog bli en paus från fotbollen. Jag ska försöka ta ett beslut så snabbt som möjligt för klubbens skull, säger Hägg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!