Ny VIK-spelare sjuk – träningen ställdes in

Västerviks IK hade en förhoppning om att kunna genomföra en träning på söndagen. Så blev det inte. – Nån mer var krasslig så det var ingen idé, säger huvudtränaren Mattias Karlin.

Under helgen har ytterligare minst en VIK-spelare rapporterat symtom på covid-19 och truppen testades på nytt under söndagen.

Under helgen har ytterligare minst en VIK-spelare rapporterat symtom på covid-19 och truppen testades på nytt under söndagen.

Foto: Jonathan Åhman

Ishockey2020-11-29 17:02

I fredags var det hoppfullt i VIK-lägret efter att man lyckats genomföra ett par träningspass med halva gruppen i taget och till synes ha fått stopp på smittoutbrottet i laget. Man tog ledigt på lördagen och ville återsamlas på söndagen för att kunna köra antingen en "normal" träning eller liknande den i fredags.

– Det är en sak att hoppas, det är inte alltid det blir så. Vi har i alla fall en träning inplanerad på söndag, sen om det blir mer som den här eller mer som vi brukar, får vi se. Det avgörs under helgen, sa Karlin till Sporten i fredags.

Med facit i hand: det blev inte som man hade hoppats. Laget, som redan testats vid två tillfällen tidigare i veckan, skippade träningen och körde en till testrunda på söndagseftermiddagen. Det gör att planen framgent är väldigt oklar för VIK.

– Ytterligare nån spelare kände sig krasslig så det var ingen idé att träna. Vi fortsätter testa istället, berättar Mattias Karlin.

– Vi tar det timme för timme, dag för dag just nu. Det är lite bökigt såklart.

Närmast i kalendern ligger bortamatch mot BIK Karlskoga på onsdag. En match man behöver besluta kring under måndagsförmiddagen, enligt Karlin.

– Det känns som att man behöver i alla fall två dagars träning när man varit borta i ungefär tio dagar. Vi får se imorgon bitti (måndag) hur landet ligger, säger han.

Tre VIK-matcher som skulle ha spelats i veckan har redan blivit flyttade; Södertälje borta, Almtuna borta och Tingsryd hemma. Där håller man på för fullt med att hitta nya speldatum.

– Det ser lovande ut och borde färdigställas snart.

De spelare som är bekräftat smittade – alltjämt fem stycken innan söndagens testning – är fortsatt på bättringsvägen, även om deras sjukdomsbild varierar.

– De har väldigt olika symtom men de är på rätt väg, säger Karlin.

Tidslinje

Torsdag 19 november: Två VIK-spelare känner sig krassliga.

Fredag 20 november: VIK spelar hemma mot Björklöven. De två krassliga spelarna deltar inte.

Måndag 23 november : VIK testar hela truppen och fem spelare testar positivt för covid-19. Verksamheten pausas.

Onsdag 25 november: VIK testar truppen igen. Inga nya fall hittas.

Fredag 27 november: VIK genomför två träningar med hälften av de friska spelarna i taget.

Man skulle ha mött Almtuna på bortaplan men den, precis som söndagens match mot Tingsryd, sköts upp.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!