Nyförvärven trivdes ypperligt på nya hemmabanan

På den nya hemmabanan visade Västervik Speedways nyförvärv Pawel Przedpelski och Jaimon Lidsey att de kommer att trivas.

Pawel Przedpelski, röd huva, blev poängbäst i hemmalaget när Västervik besegade Masarna.

Pawel Przedpelski, röd huva, blev poängbäst i hemmalaget när Västervik besegade Masarna.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2021-06-16 09:34

Tillsammans med Bartosz Smektala blev Przedpelski bästa poängplockare, båda körde in 13+1 poäng, när Masarna besegrades med 53–37 i Bauhausligan. Jaimon Lidsey var inte mycket sämre med sina 9+3 poäng.

Frånsett en tredje plats i sitt tredje heat blev det bara heatsegrar för Västerviks polska nyförvärv. I sitt sista heat blev det en femetta tillsammans med Jaimon Lidsey. 

– Jag är mycket glad och det viktigaste var att laget vann. Masarna är regerande mästare och det är ett starkt lag, säger Pawel Przedpelski.

Pawel har besökt Hejla Arena två gånger tidigare i sin karriär, men då som motståndare.

– I måndags hann jag köra några träningsvarv och jag trivs bra här. Det är en mina favoritbanor. I mitt sista heat fick jag till starten riktigt bra och det är bra inför framtiden.

undefined
Jaimon Lidsey, blå huva, och Bartosz Smektala, röd huva, firar femettan i det åttonde heatet.

Vad är det som gör att du gillar banan?

– Det är svårt att säga, men den är mest rund och därmed inte så långa raksträckor. Det finns många spår att åka i om man kommer efter, svarar Pawel.

I det sjunde heatet körde ihop med Masarnas Dimitri Berge direkt efter starten som slutade med att båda gick omkull, men båda vara ganska omgående uppe på benen.

– Det var speedway och det är sådant som händer. Som tur var hände inget med mig eller Dimitri.

I premiärmatchen borta mot Dackarna körde Pawel in 13+1 poäng och det blev alltså samma siffror på tisdagskvällen.

– Det skönt att få en bra start i en ny klubb. Det är bra stämning i laget och Morgan Andersson är en grym lagledare. Han förstår vad vi behöver och det är viktigt. Vi är ett ungt och hungrigt lag, säger Pawel Przedpelski.

undefined
Bartosz Smektala, röd huva, och Jaimon Lidsey, blå huva, körde in två femettor tillsammans.

För Jaimon Lidsey var det alltså hans första framträdande på Hejla Arena och han visade omgående att han behärskade banan på ett bra sätt.

– Det var bra för min del och laget vann så det var bara bra. Jag är nöjd med poängen som jag tog. Jag gillade verkligen att köra här och det kan alltid bli bättre, så nu finns det lite att jobba på. Förhoppningsvis är jag bättre när jag kommer hit nästa gång, säger Jaimon Lidsey.

Västervik tog tre femmettor och Lidsey var delaktig i samtliga.Två kom i par med Bartosz Smektala och den tredje tillsammans med Pawel Przedpelski.

– Jag har kört tillsammans med Smektala under ett par år i Leszno. Vi är bra vänner och han är bra att köra tillsammans med. Jag kan alltid lita på honom och han säger troligen samma sak om mig, berättar Jaimon Lidsey.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!