Sex badplatser rustas upp inför sommaren

Almviks badplats är en av flera i Västerviks kommun som rustas upp till årets badsäsong. Ambitionen är att det ska vara klart till sommaren.

Almviks badplats är en av flera som rustas upp.

Almviks badplats är en av flera som rustas upp.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Västervik2021-05-04 15:00

Det som blir nytt vid badplatsen i Almvik är att två nya badstegar ska komma på plats.

– Almvik är en populär badplats, säger Anders Östlund, idrotts- och fritidsstrateg på Västerviks kommun.

Han berättar att badet i Almvik även ska få en grillplats och en gungställning, som egentligen var planerade till i fjol.

– Det hanns inte med förra året, av olika skäl, men i år ska det komma på plats, säger han.

När det gäller badplatserna i Hjorted och Totebo, blir det nya bryggor där. Kommunen ska också göra en satsning på badplatsen vid sjön Kogaren i Hummelstad, där delar av bryggorna ska bytas ut. Det är vissa sektioner som är dåliga.

Badplatsen vid Kyrksjön i Odensvi ska också uppgraderas, då den efterlängtade handikapptoaletten nu är på gång. Det blir en byggnad som liknar den vid Sandvik på Gränsö, med en handikapptoa och en liten vanlig toa.

Vi har nyligen berättat att även badplatsen i Överum har rustats upp, men där berodde det på att snösmältningen orsakade markskador som gjorde att området fick spärras av.

Till förra sommaren gjordes också en del satsningar i Överum, men utöver det på flera andra badplatser runtom i kommunen, där det bland annat blev nya gungor och grillplatser.

Ska de här nya satsningarna vara klara till badsäsongen?

– Ja, det är alltid ambitionen, men det kan gå två eller tre veckor av badsäsongen. Det beror på. Det kan dyka upp något akut, och då får detta vänta lite, säger Anders Östlund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!