Skuld hos kronofogden kan hota bensinmack

Just nu ligger fastigheten som affären i Blackstad länge funnits i, ute på exekutiv auktion hos Kronofogden. Frågan är vad som kommer att hända, bland annat med macken?

Nu kan macken vara i fara, igen. En tvist ligger bakom det hela och Alex Hart säger att han just nu betalar elräkningen ur egen ficka, trots att han inte äger fastigheten.

Nu kan macken vara i fara, igen. En tvist ligger bakom det hela och Alex Hart säger att han just nu betalar elräkningen ur egen ficka, trots att han inte äger fastigheten.

Foto: Kristina Westring/arkiv

Blackstad2021-02-24 12:30

Vi har försökt att nå fastighetsägaren, men inte kunnat nå honom. Han har medborgarskap i ett annat land, och enligt uppgift befinner han sig inte i Sverige. Alex Hart som drivit kafé, butik och catering i huset i flera år säger att det pågår en tvist mellan honom och fastighetsägaren.

Huset som har namnet Solgården har varit något av en träffpunkt i Blackstad. Här låg ortens livsmedelsbutik i flera decennier och på samma fastighet finns en automatmack. 

Enligt Alex Hart är det han själv som nu håller igång Qstar-macken på området, med sina egna pengar.

–Jag har skaffat ett eget elabonnemang för att kunna hålla igång den, för samhällets bästa. Men jag vet inte hur länge jag kan det, som det ser ut nu.

Finns det en risk att man inte kan ha kvar macken, om inget händer?

– Ja, tyvärr är det så men jag hoppas att det inte ska bli så.

Det är inte första gången som bensinmacken är hotad. 2018 skrev vi mycket om turerna mellan Qstar och Alex Hart. Då var det en tvist över avgiften Qstar skulle betala. Macken stängdes tillfälligt. Kommunen gick in som medlare, och macken kunde räddas sedan parterna kommit överens. 

Vi har sökt Qstar för en kommentar om läget och om framtiden för deras bensinstation i Blackstad.

Via mejl svarar marknadchef Ann-Sofi Magnusson så här:

– Detta är ett ärende mellan markägaren och kronofogden, vi har ingen kommentar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!