Smålands bästa spelare i padel ska utses i turnering

I augusti får padelspelare i Småland tampas om att bli landskapets bästa. "Småland Padel Masters kommer att bli hur stort som helst", säger Jordi Linares Rosell, som är en av initiativtagarna.

Småland Padel Masters kommer att spelas utomhus i augusti.

Småland Padel Masters kommer att spelas utomhus i augusti.

Foto: Jens Bollius

Padel2021-05-04 15:00

19–22 augusti kommer världseliten i padel till Jönköping för att spela uppvisningsmatcher. Därefter tampas åtta städer; Västervik, Oskarshamn, Jönköping, Växjö, Kalmar, Vetlanda, Nybro och Värnamo om att bli Smålands bästa i den nya folksporten padel.

– Vi vill skapa ett event som får hela Småland att leva upp, säger Jordi Linares Rosell, en av initiativtagarna till arrangemanget, i ett pressmeddelande.

Småland Padel Masters är tänkt att bli ett årligt event och blir det ingen publik tillåten i augusti kommer matcherna att sändas på webb-tv.

Turneringen avgörs utomhus där kvartsfinalerna hålls vid Hooks Herrgård och finalspelet avgörs på en arena precis utanför Elite Stora Hotellet i Jönköping som kan ta emot 600 sittande åskådare om det tillåts.

– Vi brinner för padel och tror verkligen att det finns ett sug efter ett sånt här arrangemang. Vi tar hit åtta av världens bästa spelare, bland annat den populäre Miguel Lamperti som kommer att spela uppvisningsmatcher. Det är underhållning av högsta klass. Småland Padel Masters kommer att bli hur stort som helst, säger Jordi vidare i pressmeddelandet.

Vilka spelare som representerar varje stad kommer att utses under våren.

– Vi kommer att åka med ett dam- och ett herrlag. Vilka det blir återstår att se, säger Västervik Padelcenters Rickard Detterberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!