Efter coronautbrottet: distansundervisning till jul

Vimarskolans högstadie går över på växelvis distansundervisning för att glesa ut på plats i skolan, efter att sex fall bekräftats.

Sjunde- och åttondeklassarna på Vimarskolan kommer att distansundervisas växelvis fram till terminens slut.

Sjunde- och åttondeklassarna på Vimarskolan kommer att distansundervisas växelvis fram till terminens slut.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2020-11-25 10:20

– Det är ju så att rektor har en kontinuerlig dialog med smittskydd utifrån den situation som råder där vi har som vi vet om nu sex bekräftade fall på Vimarskolan. Så där kan man närma sig det som vi tidigare benämnt som klustersmitta, säger Ola Karlsson, barn- och utbildningschef.

Fyra högstadieklasser har distansundervisats under en period till följd av utbrottet på skolan. 

– Det nya nu är att i dialog med smittskydd så har vi resonerat om vad kan och behöver göras på skolan när de här klasserna som varit på distans kommer tillbaka. Då har vi fått råd från smittskydd att i den här situationen som nu råder, glesa ut så mycket som möjligt på skolan, säger Karlsson.

Enligt Karlsson innebär det att rektor på skolan har fattat beslut om att högstadiets sjundeklassare och åttondeklassare kommer att växelvis distansundervisas till terminens slut. Niondeklassarna kommer däremot att vara på plats fram tills terminslut.

– Man kan säga att till exempel vecka 49, nästa vecka, så kommer åttorna att distansundervisas och sjuorna vara på skolan. Vecka 50 är det tvärtom, då har sjuorna distansundervisning och åttorna är tillbaka i skolan. Så tre till fyra klasser per vecka kommer att distansundervisas men inte samma klass hela tiden. 

Totalt finns nu 12 bekräftade fall inom skolans värld. Sex har konstaterats på Vimarskolan, fyra på Vimmerby gymnasium och Astrid Lindgrens skola har under onsdagen precis fått sitt andra fall konstaterat. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!