Flera anhållna för grova våldsbrott i Vimmerby

Flera personer är anhållna misstänkta för grova våldsbrott som ska ha skett i Vimmerby kommun under Midsommarhelgen. Vid tillslag på flera platser i kommunen på onsdagen fann polisen även narkotika och vapen.

Vimmerby 9 juli 2020 11:28

 Det bekräftar kammaråklagare Johan Henningsson som just nu leder utredningen.

– Vi har ett antal personer anhållna, hur många tänker jag inte svara på. Utredningen håller på som bäst nu därför kan jag inte berätta något mer, säger Johan Henningsson.

 

Han bekräftar att de anhållna personerna greps vid polisinsatser på olika platser i Vimmerby kommun under onsdagen.

Insatserna gjordes utifrån de händelser polisen jobbat med sen midsommarhelgen och som ska handla om flera grova våldsbrott.

– I grunden handlar den här utredningen om grov misshandel, olaga frihetsberövande, utpressning och försök till rån, säger Johan Henningsson.

 

De händelserna ska ha utspelat sig på flera platser i kommunen och polisen gjorde flera stora insatser i kommunen natten mellan Midsommardagen och söndagen.

Polisen har sedan dess varit ytterst förtegen om händelserna. Men under onsdagen skedde ett genombrott och insatser genomfördes på flera platser i Vimmerby kommun. I samband med det kom ytterligare brottsmisstankar till. Det handlar bland annat om narkotikabrott där det finns misstankar om både framställan och om överlåtelse.

 

Polisen har också funnit någon form av vapen vid en av insatserna i kommunen. Johan Henningsson vill inte säga något om vad det rör sig om för vapen.

– Nej, det vet jag inte. De sakerna kom till utöver de grundläggande misstankarna, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jimmy Karlsson

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Västervik

Man rånad – hotades med pistol av maskerad person

Fotboll

Bottenlaget stretade emot länge: "Ska till ett mirakel"

Innebandy

Betygen: De var bäst i Vimmerbys premiär

Innebandy

Så gick det för VIBK i premiären

Hultsfred

Polisen tog körkortet för misstänkt rattfyllerist

Visa fler