Flera anhållna för grova våldsbrott i Vimmerby

Flera personer är anhållna misstänkta för grova våldsbrott som ska ha skett i Vimmerby kommun under Midsommarhelgen. Vid tillslag på flera platser i kommunen på onsdagen fann polisen även narkotika och vapen.

Polisen gjorde under onsdagen flera insatser i vimmerby kommun och flera personer är nu anhållna för de grova vålsbrott som ska ha skett under midsommarhelgen. Polis och åklagare är förtegna om utredningen.

Polisen gjorde under onsdagen flera insatser i vimmerby kommun och flera personer är nu anhållna för de grova vålsbrott som ska ha skett under midsommarhelgen. Polis och åklagare är förtegna om utredningen.

Foto: Anders Wiklund/TT

Vimmerby2020-07-09 11:28

 Det bekräftar kammaråklagare Johan Henningsson som just nu leder utredningen.

– Vi har ett antal personer anhållna, hur många tänker jag inte svara på. Utredningen håller på som bäst nu därför kan jag inte berätta något mer, säger Johan Henningsson.

Han bekräftar att de anhållna personerna greps vid polisinsatser på olika platser i Vimmerby kommun under onsdagen.

Insatserna gjordes utifrån de händelser polisen jobbat med sen midsommarhelgen och som ska handla om flera grova våldsbrott.

– I grunden handlar den här utredningen om grov misshandel, olaga frihetsberövande, utpressning och försök till rån, säger Johan Henningsson.

De händelserna ska ha utspelat sig på flera platser i kommunen och polisen gjorde flera stora insatser i kommunen natten mellan Midsommardagen och söndagen.

Polisen har sedan dess varit ytterst förtegen om händelserna. Men under onsdagen skedde ett genombrott och insatser genomfördes på flera platser i Vimmerby kommun. I samband med det kom ytterligare brottsmisstankar till. Det handlar bland annat om narkotikabrott där det finns misstankar om både framställan och om överlåtelse.

Polisen har också funnit någon form av vapen vid en av insatserna i kommunen. Johan Henningsson vill inte säga något om vad det rör sig om för vapen.

– Nej, det vet jag inte. De sakerna kom till utöver de grundläggande misstankarna, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!