Krogarna sänder inte landslagets matcher

Krogarna i stan hade gärna sänt fotbollslandslagets matcher i OS, men udda matchtider och sändningsrättigheter ställer till det.

När herrlandslaget i fotboll nyligen spelade fotboll var det folkfest och en del Vimmerbykrogar sände matcherna. Så blir det inte när damlandslaget spelar OS. Det beror på att tiderna är fel.

När herrlandslaget i fotboll nyligen spelade fotboll var det folkfest och en del Vimmerbykrogar sände matcherna. Så blir det inte när damlandslaget spelar OS. Det beror på att tiderna är fel.

Foto: Erik Simander/TT

Vimmerby2021-07-21 21:00

För några veckor sedan var det folkfest när herrlandslaget spelade EM i fotboll. Några restauranger i Vimmerby sände matcherna som följdes med stort intresse. I veckan tjuvstartade de olympiska spelen i Tokyo. Sveriges damlandslag, med hemmaspelaren Kosovare Asllani på planen, mötte USA i onsdagens premiärmatch. På grund av udda matchtider och sändningsrättigheter kommer restaurangerna i Vimmerby inte sända damlandslagets matcher. Något flera av dem beklagar.

– Hur gärna vi än vill visa Kosovare Asllani för fulla läktare så går det inte.

– Man måste köpa rättigheterna för hela mästerskapet och eftersom 95 procent av OS går på tider när vi svenskar sover, kände vi inte att vi kunde det, säger Hampus Thorstensson, delägare Vimmerby Camping.

Sändningsrättigheterna påverkar även Kharmas beslut att inte visa matcherna. Främst är det dock matchtiderna som ställer till det.

– Vi öppnar först vid fyra och att öppna så pass mycket tidigare är inte ekonomiskt försvarbart. Hade det varit under våra öppettider eller bara någon timme innan hade vi självklart slagit upp, säger Christopher Novratidis, ägare till Kharma Restaurang och Nattklubb.

Vimmerby Stadshotell har tidigare sänt flera landslagsmatcher. I år valde de att varken sända EM eller OS.

– Vi har inte sökt rättigheter för att visa OS, men vi valde att inte sända herrarnas fotbolls EM heller på grund av situationen med Corona. Vi ville inte bidra till trängsel, säger Linda Edlund som arbetar i receptionen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!