Majoritetens politiker: "Läge att prata om det igen"

När vi ställer frågan till kommunstyrelsens ordförande Jacob Käll (C) om vad politiken ser för framtid för mötesplatserna, visar det sig bli en påminnelse om att det är dags att diskutera frågan.

Under majoritetens möte på måndag ska frågan om mötesplatserna diskuteras enligt Jacob Käll och Marie Nicholson.

Under majoritetens möte på måndag ska frågan om mötesplatserna diskuteras enligt Jacob Käll och Marie Nicholson.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström/Jimmy Karlsson

Vimmerby2021-02-27 06:00

– Vi måste besluta någonting och utvärdera och fundera framåt. Vi blev påminda om att det är till augusti, säger Jacob Käll (C). 

Han berättar att han har beslutat att sätta upp diskussionen kring mötesplatserna som en punkt på dagordningen under majoritetens kommande möte.

Vad är anledningen till att det inte kommit upp tidigare för diskussion?

– Det har det gjort fast inte i år, vi hade ett motsvarande resonemang förra året. Finansieringen har varit lite kortsiktig. Någon gång under förra året så tog vi ett beslut som sträcker sig fram till augusti, så det är verkligen läge att prata om det igen.

Tycker du att mötesplatserna fungerar bra?

– Det är ju den uppfattningen vi får när vi får rapporter om hur det går, att det har effekter och hjälper folk att komma i sysselsättning, säger Käll. 

Majoritetskollegan Marie Nicholson (M) är inte heller helt på det klara med vad hon tycker i frågan. 

– Jag tycker att mötesplatserna i den formen de har idag är väldigt bra men jag är inte helt säker på om man ska fortsätta bygga på eller om arbetet ska ta en annan riktning, säger hon och fortsätter:

– Det här handlar mycket om vilket arbete arbetsmarknadsenheten gör, för det är den som tar ut vilka människor som ska jobba och växla försörjningsstöd och allt det här. Det är jättebra men det finns också en möjlighet att jobba mot näringslivet och det har inte arbetsmarknadsenheten gjort än så länge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!