Nytt besked för högstadiet och gymnasiet i Vimmerby

Det blir distansundervisning för alla på gymnasiet och för sjuorna och åttorna i grundskolan nästa vecka. Sen avser kommunen att återgå till växelvis undervisning igen. Men det kan snabbt ändras på nytt.

Bara niorna får ha undervisning i skolan på högstadiet nästa vecka. Barn- och utbildningsförvaltningen hoppas dock att kunna gå tillbaka med två årskurser på plats och en på distans från vecka 10.

Bara niorna får ha undervisning i skolan på högstadiet nästa vecka. Barn- och utbildningsförvaltningen hoppas dock att kunna gå tillbaka med två årskurser på plats och en på distans från vecka 10.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2021-02-25 08:43

 – Vi bedömer att det är viktigt för niorna att vara i skolan och vi utgår just nu från att den här förändringen bara gäller vecka nio, säger chefen för barn- och utbildningsförvaltningen Ola Karlsson.

Det är tvära kast för vad som ska gälla för elever i högstadiet och på gymnasiet. Sent på onsdagen hölls ett samverkansmöte mellan regionens smittskydd och kommunerna med inriktning på just högstadiet mot bakgrund av en ökad smittspridning igen, särskilt av den brittiska mutationen. Därför rekommenderar smittskydd distansundervisning i så stor utsträckning som möjligt.

Utifrån det beslutar Vimmerby kommun om distansundervisning för hela gymnasiet och för årskurs sju och åtta nästa vecka.

– Det sker i preventivt syfte, vi ser ingen ökad smittspridning på skolorna i Vimmerby just nu. Sen får vi se vad som händer när elever är tillbaka efter sportlovet. Det är en sak som kan få oss att förlänga det senaste beslutet, ett annat skäl är att smittskydd förlänger sin rekommendation, säger Ola Karlsson.


De snabba kasten ställer stora krav på flexibilitet i organisationen.

– Rektorer, lärare och inte minst kostorganisationen, som snabbt ställer om och ordnar luncher, gör ett enormt jobb och elever och föräldrar visar stor förståelse med så här korta varsel, alla ska ha en eloge, säger Ola Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!