ÖFF:s direktiv: "Vill uppmuntra till fortsatt träning"

Många fotbollsföreningar i Östergötland har på eget initiativ stängt ner sina verksamheter efter regionens uppmaning om lockdown i två veckor. Men enligt Östergötlands fotbollsförbund får lagen träna om de följer de riktlinjer som finns uppsatta.

I samråd med Region Östergötland uppmanar ÖFF till fortsatt träning trots den personliga lockdown som råder.

I samråd med Region Östergötland uppmanar ÖFF till fortsatt träning trots den personliga lockdown som råder.

Foto: Björn Andersson

Fotboll2021-05-05 21:00

Direktiven från Region Östergötland är tydliga. Träffa inga andra än dem du bor med, stanna hemma vid symtom, utgå från att alla du möter är smittade, arbeta hemifrån om du kan och håll avstånd till andra – minst två meter.

Dessa direktiv finns också listade hos Östergötlands fotbollsförbund, samtidigt som de också konstaterar att träningsverksamhet är tilllåten att bedrivas om det sker på ett smittsäkert sätt. 

– Vi har efter samråd med smittskyddet i Östergötland och RF-Sisu beslutat att man kan träna om man uppfyller vissa kriterier. Sedan är det många fotbollsföreningar som valt att stänga ner verksamheterna ändå. Det ställer en hel del krav på föreningarna att uppfylla de kraven som ställs då man måste vara rätt antal ledare för att möjliggöra smågrupper på det här viset, säger ÖFF:s tävlingsutvecklingskonsulent Carro Phalén. 

Vad är det som gör att ni avstår från att stänga ner allt ändå? 

– Det har funnits en hel del lokala variationer så det är svårt att stänga ner för hela Östergötland. Där det finns möjlighet att spela vill vi ändå uppmuntra till fortsatt träning eftersom det finns väldigt mycket positiva effekter av det. Sen har det funnits fall i till exempel Norrköping där skolor varit nedstängda. Då får man givetvis bromsa föreningsaktiviteten också, säger Phalén. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!