Aktivt höstlov väntar i Vimmerby

Skridskor väntas bli en populär aktivitet under höstlovet. "Ishallen har varit stängd för allmänheten i över ett och ett halvt år så det är väldigt roligt att kunna öppna igen", säger kommunens fritidskonsulent, Anton Palmér.

Camilla Karlsson på Fabriken lockar med spövandring i katakomberna under allaktiivtetshuset.

Camilla Karlsson på Fabriken lockar med spövandring i katakomberna under allaktiivtetshuset.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2021-10-26 08:00

Höstlovet närmar sig, och på Fabriken kommer man att arrangera en spökvandring under lovet. Det blir en av satsningarna som görs vecka 44, när skolorna slår igen.

Camilla Karlsson på Fabriken berättar att det kommer att hända en hel del annat också under veckan, som drar igång med LAN och sedan fortsätter med brädspel biljard och pumpalyktor. Och så film. Det blir något lite extra varje dag.

Ishallen kommer också erbjuda allmänhetens åkning på förmiddagarna. Något som Anton Palmér, fritidskonsulent på kommunen, gläds åt att äntligen kunna öppna hallen för alla.

– Ishallen har varit stängd för allmänheten i över ett och ett halvt år så det är väldigt roligt att kunna öppna igen, säger han.

Det har också fått genomslag hos Fritidsbanken på Fabriken, där efterfrågan på att låna skridskor varit stor senaste tiden. Det ligger redan en hel del bokningar.

– Det är det man frågar efter mest så här års, säger Camilla Karlsson, skridskor och i vintras var det också en del som ville åka längdskidor.

Höstlovet är också nationellt läslov och biblioteket i Vimmerby hakar på, berättar bibliotekschefen Thomas C Ericsson. På fredagen får biblioteket besök av författaren Pia Hagmar, som kommer för att berätta om sina böcker. Genom åren har hon skrivit en lång rad ungdomsdeckare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!