Bil körde genom staket och in i trÀdgÄrd

Under natten mot fredag kraschade en bil in i en husÀgares trÀdgÄrd. Föraren smet och polisen misstÀnker nu en ung man.

Bilen plöjde genom staletet och stoppades av ett antal stenar som lÄg runt ett plommontrÀd i trÀdgÄrden.

Bilen plöjde genom staletet och stoppades av ett antal stenar som lÄg runt ett plommontrÀd i trÀdgÄrden.

Foto: Johannes Widergren

Gullringen2021-07-23 02:36

Klockan 01.35 larmades rÀddningstjÀnsten till Storgatan dÀr en personbil kört genom ett staket och in i en trÀdgÄrd. Ingen person ska ha skadats och föraren lÀmnade bilen igÄng med nyckeln i och avvek frÄn platsen innan polisen hann fram.

– Bilen var inte jĂ€tteskadad men det hade rykt om den och det var oklart om det blivit nĂ„gra brĂ€nsleutslĂ€pp. Vi Ă„kte dit för att försĂ€kra oss om att det inte brann och sedan lĂ€mnade vi över till polisen, sĂ€ger Ola StĂ„hlgren, rĂ€ddningschef i beredskap.

Amira Jonasdotter bor pÄ tomten dÀr bilen kraschade in och nÀr Vimmerby Tidning pratar med henne sÀger hon att hon Àr chockad och trött men att hon inte vaknade av smÀllen trots att bilen verkar ha kommit med hög fart.

– Jag hade öppet fönster mot gatan men sov som en stock. Jag vaknade vid kvart över tre av att en polis stod och knackade pĂ„ rutan. Jag missade hela cirkusen med blĂ„ljus och blev jĂ€tterĂ€dd nĂ€r en svartklĂ€dd man knackade pĂ„ mitt i natten, sĂ€ger hon.

HusÀgaren berÀttar ocksÄ att hennes trÀdgÄrd, som tidigare varit visningstrÀdgÄrd, Àr nÀstan 2000 kvadratmeter stor. DÀr finns över 1000 olika vÀxtarter och flera stora trÀd som hon tror bidrog till att dÀmpa smÀllen.

– Det var vĂ€ldigt lĂ„nga bromsspĂ„r pĂ„ Storgatan men de ledde rakt in i trĂ€dgĂ„rden och visade inga tecken pĂ„ att föraren försökt svĂ€nga.

Det som tog stryk i kraschen var staketet, hÀcken och ett antal prydnadsvÀxter innan bilen till sist stoppades av stenar som var lagda runt ett plommontrÀd. Amira Jonasdotter berÀttar att hon varit vaken Ànda sedan hon blev vÀckt av polisen.

– Jag fick hjĂ€rtklappning och har varit helt skakis. Det blev en konstig natt, sĂ€ger hon.

Grannen pÄ andra sidan gatan vaknade av ljudet frÄn kraschen och var den som ringde larmade.

– Jag trodde först att det handlade om en mindre krock mellan tvĂ„ bilar som kört ivĂ€g. Sen hörde jag fler ljud och tittade ut och sĂ„g bilen stĂ„ i trĂ€dgĂ„rden med lyset pĂ„. Jag gick ut och trĂ€ffade dĂ„ pĂ„ tvĂ„ norska jĂ€gare som sa att de sett nĂ„gon springa frĂ„n bilen. DĂ„ ringde jag 112 och sen var det fullt pĂ„drag hĂ€r en bra stund. Man blir chockad, sĂ€ger grannen. 

Bilen forslades bort pÄ morgonen. Enligt Susanne Hafström vid polisen i VÀstervik Àr en man i 20-ÄrsÄldern som Àr hemmahörande i Kinda kommun misstÀnkt för brottet. Mannen har inte frihetsberövats. Bilens Àgare misstÀnks inte för brott.

Föraren smet frÄn platsen och enligt polisen Àr en man i 20-ÄrsÄldern misstÀnkt för brottet. Bilens registrerade Àgare misstÀnks inte för brott.
Föraren smet frÄn platsen och enligt polisen Àr en man i 20-ÄrsÄldern misstÀnkt för brottet. Bilens registrerade Àgare misstÀnks inte för brott.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!