Beskedet: Asby får padelbana – stöttas av kommunen

Asby kommer att få en padelbana utomhus. Beskedet kom från Asby padel efter att Ydre kommun gått in med 50 000 kronor i projektet. "Förhoppningen är att vi ska vara klara i slutet av maj", säger Simon Edefors, ordförande i Asby IF.

Asby kommer att få en padelbana, det meddelar Simon Edefors, ordförande för Asby IF.

Asby kommer att få en padelbana, det meddelar Simon Edefors, ordförande för Asby IF.

Foto: Arkivfoto

Ydre2021-04-10 13:00

Från början var padelbanan ett initiativ från ungdomsrådet i Asby. Därefter spred sig engagemanget och blev Asby padel bestående av fler ungdomar i bygden, representanter från Ung i Ydre, ungdomsrådet, Ydre kommun, Asby IF och Asby sockenförening. Och nu ger man klartecken för den nya banan.

– Vi har tänkt att bygga en utebana på gamla grusplanen vid skolan. Vi har även tänkt få till en boulebana där, säger Simon Edefors, ordförande i Asby IF, som kommer att äga banan och ha hand om skötseln.

Projektet beräknas kosta drygt 550 000 kronor, tror Edefors. Pengarna har kommit in från flera håll. Nyligen kom beskedet från Ydre kommun att de bidrar med 50 000 kronor, varav 30 000 i anläggningsstöd och 20 000 i utvecklingsstöd. Därutöver har privatpersoner, företag och de inblandade själva bidragit med kapital.

– Vi hade som mål att få in 70 000 med vår insamling på Facebook, och det klarade vi. Vi är jättetacksamma för responsen vi fått från privatpersoner och från företag, säger Edefors.

När hoppas ni vara klara med bygget?

– Förhoppningen är att vi ska vara klara i slutet av maj. Vi ska gräva upp och kasta gammalt material själva så att det går snabbare och blir billigare. Sen har vi en anlitat en firma som sätter ihop själva banan, så det beror på när de kan komma. Men boulebanan räknar vi med att få igång tidigare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!